Still going strong!

Exakt 5 veckor sedan jag vände på mitt liv i rätt riktning igen, 5 veckor och 6 kg och 24cm mindre varav häpnandsväckande 9,5 cm runt magen. Tycker inte jag behövt kämpa något heller, jag älskar ju att träna och har slutat med godsaker många gånger förut och klarat mig galant. Av någon anledning har jag ändå börjat igen.

Har bestämt mig för att köpa 14ggr kort på SGA och gå på gymnastik 1-2 ggr i veckan samt gymmet en dag på helgen. Får ju börja planera träningen lite mer nu när vintern analkar sig, är lite skrajj att springa när det är vinter och halt. Får dock försöka ta mig ut och trotsa rädslan de veckor som sambon jobbar eftermiddag, de enda veckorna då jag har svårt för att komma iväg och träna. Möjligheten finns då att springa på morgonen innan jag börjar jobbet. Har iaf bestämt mig för att hålla min varannandagsträning, enklast för mig att komma iväg då, samtidigt får jag ju abstinens nu när jag inte tränat på 2 dagar :-)

Är riktigt stolt och mäkta imponerad att en sådan enkel ändring kan få kilona att bara rasa. Är förberedd på att det kommer avta lite, kanske går jag upp eller så står det stilla ett tag, men det är bara som kroppen fungerar. Huvudsaken är att jag håller i min träning och mina matvanor så ska jag nog nå mitt mål iaf till nästa sommar.

Måste säga att det är en boost för självförtroendet att kroppen börjar bli tightare igen, att 6kg kan ändra känslan av kroppen så mycket är förvånandsvärt för en som varit så stor att det på 6 kg förut inte märkts någon större skillnad. 6kilo gjorda och 7 kvar, det här fixar jag!!

Det näst bästa med detta är att det smittar av sig på omgivningen och ger andra lust och ork att försöka. Ska ut och springa med en kompis på lördag fm som vill ha draghjälp till att börja gå ner i vikt och leva mer hälsosamt. Om man vill gå ner i vikt så är det viktigt att få peppning och motivation av andra. Jag älskar att hjälpa och inspirera andra till att ta tag i kampen om kilona för jag vet hur det är att vara väldigt överviktig (130kg vägde jag 2008) och jag vet hur det är att ha en lagom kropp, inte för smal heller och jag lovar det senaste är det jag gillar bäst, allt blir så mycket "lättare" ;-)

Kämpa på därute, ge aldrig upp, det är sååå värt det!!

Det flyter på som det ska :-)

Är inne på 4:e veckan med hälsosamt levende, har gått ner 5 kg på dessa veckor. Det är bra resultat eftersom jag äter som vanligt enligt tallriksmodellen, inga dieter av något slag utan bara vanlig hälsosam husmanskost. Jag äter dock inga godsaker, godis eller läsk odyl. Jag tränar minst varannan dag ibland varje dag. Denna vecka har jag haft fullt med energi, tränade sommargympa på måndagen, spelade fotbollsmatch på tisdagen, sprang 5 km på onsdagen och dansade zumba på torsdagen. Idag har dock kroppen fått vila :-)

Jag cyklar eller går för det mesta, tar gärna trappen istället för hiss/rulltrappa. Parkerar långt från ingången till affären mm. En annan morot är nutidens uppfinning "Androidtelefonen" med GPS, appen "Runkeeper" och facebook. Jag sätter igång Runkeepern när jag är ute och springer då kan jag se hur långt jag sprungit och hur många kalorier jag gjort av med. Sen publicerar jag mitt resultat på Facebook och då kan man tagga andra att sätta igång med sin träning samt att man får puschande kommentarer som får en att vilja kämpa ännu mera ;-)

Dessa dagar har jag och sambon rensat bort en massa skräp och även satt ut en massa saker på Köp och Sälj. Under vår jakt på skräp och annat hittade jag på en gammal kjol som jag hade när jag var som störst. Var ju bara så illa tvungen/sugen att testa den :-)

Här kommer den, hoppas den taggar er att sätta igång och träna eller kämpa hårdare med den träning ni gör eller fortsätta som ni gör om ni redan är på G med träning.


Liiite för stor nu va? ;-)

Kom igen nu! Kunde jag kan ni!!!


Aldrig mer!

Sedan jag gick ner i vikt har jag alltid sagt, aldrig mer! Aldrig mer vill jag se denna tjocka fula tjejen i spegeln som jag såg innan. Detta har jag hållt skapligt iaf i snart 3 år. Förutom att jag smygit lite smått upp i vikt varje sommar och spenderat hösten och vintern för att försöka gå ner igen men utan resultat. Nu i sommar kände jag att, Nej! Inte en sommar till. Det började med att jag gick upp 3 kg på mina första 10 semesterdagar. MEN istället för att acceptera detta och hålla mig på den nya vikten (som jag är jättebra på i perioder) så satte jag stop. Slutade äta godis och glass och allt vad sött heter. Började äta mindre portioner mat med mycket sallad. Är extra noga med att hålla mattiderna, frukost, lunch, mellanmål, middag och kvällsmål. Tränar minst varannan dag ibland varje. Går på Zumba och sommargympa samt springer, promenerar, cyklar och åker inlines. Mångfald gör träningen roligare! Har på 2 1/2 vecka nu gått ner 4kg bara genom dessa enkla förändringar och vågen fortsätter visa neråt. Nu är det dags att visa att jag står för mitt ord: Aldrig mer!

Kämpa på därute! Det är såååå värt det efteråt!

RSS 2.0