Den stora prövningen!

Ja så har grabbarna varit borta i 2 dagar, är så tomt hemma utan dem, saknar dem så. Det är ju första gången jag är ifrån Benjamin så här länge. Det har verkligen varit en prövning för mig att vara hemma själv och ingen annan än mig som behöver äta. Mitt gamla vanliga jag hade ju ätit lunch på jobbet, sen hade jag slängt i mig några mackor på kvällen, tröstätit lite godis, glass och kanske bullpåsen i frysen. Sambons godispåse som står i skafferiet skulle ha varit slut vid detta laget. Jag hade spenderat dessa 2 dagar liggandes på soffan eller sittandes här vid datorn och bara mått dåligt både inombords och utombords. MEN nu är det inte den gamla vanliga Maria som sitter här!
 
I måndags började jag storstäda huset, slutade ganska sent så jag hann inte så mycket. Skrubbade mig igenom köket, rensade bort allt skräp som samlats i städskrubben på golvet, det enda avbrott jag gjorde var för att göra mat.

I går städade jag igenom Jonathans rum och garderob, flyttade in datorn till skrubben i hallen och gjorde ett litet datakrypin där. Flyttade in Benjamins säng i Jonathans rum så nu är det pojkarnas rum :-D och städade igenom sovrummet och bytte lakan. Plockade upp leksakerna i vardagsrummet och lagade mat då :-)

Idag har jag städat hallen uppe och nere, dammsugit vardagsrummet, tvättat 3 maskiner tvätt, plockat bort alla vinterkläder (jag vet lite dumt när det är - 16 grader på morgonen men jag har tröttnat på att ha överbelamrat med kläder innanför dörren) jag har vädrat ur lite, satt upp högtalarna på väggen (som legat och väntat på att komma upp i säkert 2 månader nu) städat i tvättstugan och gillestugan och småtittat lite på hockeyn, ja och så ätit mat då *stolt*

Jag har inte fuskat med ett enda mål fastän jag är ensam hemma, har känt i magen när det varit dags att äta och då har jag gjort det.

I morgon ska jag belöna mig med lite shopping. Svärmor undrade om jag ville följa med. Har planerat att köpa:

* Vita hissgardiner till köket och ev till vardagsrummet
* Plastblommor (sådana här bollar, jag som alltid haft fullt med färska blommor hemma, nu blir det aldrig av att vattna dem så ut åker de och in med plastblommor *skratt*) och krukor till dem då
* ny lampa till hallen uppe, Jonathan har ju haft sönder den gamla.
* Är sugen på att köpa nya sängkläder om jag hittar några snygga, blir iaf till Jonathan,
* funderar på att köpa tapeter och överraska sambon med nytapetserat sovrum när han kommer hem (han hatar färgen vi har nu, saken är den att jag älskar den för den är så mörk att det blir kolsvart på kvällen och natten när man sover, sambon hatar den dock för han måste ha heltaskigt mörkerseende då han vareviga kväll/natt kommenterar att det är så mörkt därinne och att han inte ser någonting. Nu när Benjmamin flyttat ut så känner jag mig dock inte lika beroende av ett kolsvart sovrum.)

Näe nu till sista projektet för kvällen..... sätta upp verktygstavlorna i pannrummet så vi får ordning på verktygen!

Gokväll på er som fortfarande orkar läsa det jag skriver, förstår inte riktigt varför ni gör det men tack :-D känner mig inte så intressant någe mer nu när jag klarat av att nå mitt mål och det är helt förståeligt. Har väldigt dåligt samvete för att jag inte hinner kommentera era bloggar men jag måste tänka på mig själv också, jobbar ju trots allt heltid och har ju också barnen att tänka på.

Kram på er alla!

Jag har blivit utmanad av Sara (http://seproo.blogspot.com/)

Tre saker...
♥ Tre jobb jag har haft:
Badvakt (värsta baywatch skratt*) jobbat i gatukök, förskollärare (jobbar med det nu)
♥ Tre platser jag har bott på:
Klövjestigen, Hyttgatan och Zirkongatan *skratt* i samma stad jue.
♥ Tre saker jag gillar att se på TV:
desperate housewifes, grey´s anatomy och Prison Break
♥ Tre favoriträtter:
Lasagne, tacos, köttfärslimpa
♥ Tre platser där jag helst skulle vilja vara just nu:
Stranden i ett varmt land, i skidbacken i alperna och i sängen sovandes
♥ Tre personer jag utmanar:

Tess
Lina
XtraSara

Ja så har jag sprungit igen!

Blev en 5 km:are på gymmet idag, kändes så härligt. Kom runt ganska snabbt ändå trots att jag inte sprungit på länge, har ju iof gått och åkt skidor men det är ju inte lika konditionskrävande tycker jag, inte för mig iaf.
Mitt nya resultat var visst bättre än de förra t.o.m sprang på 31 minuter och 35 sekunder, förbättrade med 2 sekunder *wow* ;-)
TRåkigt nog hann jag anmäla mig till vårruset själv innan jag fick reda på att de skulle fixa ett lag på jobbet, funderar på att maila dem och fråga om man kan få gå in i en grupp trots att man anmält sig ensamt, jag behöver ju inte ha några pengar tillbaka. Får se hur jag gör.
Kramem på er!

Nuså!

Idag har jag äntligen tagit mig till gymmet igen. Kändes tungt efter jobbet, huvudvärk hade jag, fint väder var det ute och sambon skulle åka med barnen till Gävle, sugen var man ju att hänga på. Bestämde mig dock för att ignorera huvudvärken, det är ju lätt att få den när man ska göra något som man är nervös över, som att gå och träna efter 4 veckors sjukdom/arbetsvila. Träningen gick superbra, sprang mina 5 km fast jag inte tränat på så långe. Avslutade med situps och cykling. Stod och pratade med en gammal bekant utanför omklädningsrummet och tjyvkikade in på steppen, såg sååå roligt ut *snyft* lär väl ta några månader till innan jag vågar mig in på ett nytt pass, jag som äntligen vågat mig in där på yogan. Tänk att jag ska ha så dålig självkänsla när det gäller att gå till saker ensam, jag måste alltid ha någon jag känner med mig, tänk om jag vågade gå själv *suck*

Ja nu väntar jag på att tvättmaskinen ska sluta gå så jag får hänga tvätten och sen lägga mig. Börjar jobba 6.15 imorgon. Håller tummarna att lillen sover hela natten så jag får sova ut, kanske man skulle lägga sig här nere i källaren, men vågar jag det?!? Näe inte ens dit vågar jag gå själv *skratt*

Natti natten på er och sov så gott!

Fight for your right to feel good!!!!

Varför?

Ja aldrig har man hört ordet mer än dessa två dagar. Läste en bok för storkillen i förrgår kväll och då märkte jag det för första gången. Vi läste om Knattarna som var nyfiken på innehållet i en ask. Ja minst 6 varför fick han in i denna korta bok, varför hade Kajsa ingen stege? Varför satte de stolarna på varandra osv. Ja visst är det charmigt till en början men nu börjar jag bli lite trött på att behöva förklara allt så ingående *ler* i veckan blir det iaf ett besök på biblioteket för att låna en bok om kroppen. Många frågor om skelettet nu.

Ja har fortfarande inte kommit iväg till gymmet, de tror väl att jag tröttnat ur och gått upp alla kilon igen *skratt*  måste, måste dit på måndag och springa lite på löpbandet, bara mitt onda knä gett med sig tills dess. Denna vecka har varit hektisk, stängde jobbet på måndagen kl 18 sen hem och kolla på hockey till 19. Tisdagen har ni ju kanske läst om från 7 på morgonen till 8 på kvällen var jag uppbokad då. Onsdagen slutade jag 14 men sen mammaträff kl15-17, hem och laga mat sen natta barnen och sen kolla på Grey´s anatomy. Torsdag skulle jag ju träna men då var vi tvungna att sticka iväg till Valbo och handla till jobbet så ingen träning blev det då heller. Började jobba 7.30 på morgonen och kom hem från jobb/shopping kl 20. Fredagen var dock relativt lugn. Sambon ville åka in till Gävle men jag orkade inte, tog det bara lugnt hemma istället. . Började morgonen dock med frukost och sen veckobaket av smörgåsar. Efter baket tog vi en promenad till affären och handlade till kvällen samt lördagsgodiset. Storkillen tog 10 lotter på affären som vanligt och vann en godispåse, har blivit en vana att han får köpa lotter där på lördagarna. När vi kom hem ringde en tjej och frågade om hon fick komma förbi med sin 4 åring, så storkillen har fått lekt av sig lite. Sen blev det en stunds vila innan jag skulle börja med maten. Idag blev det gratäng med kyckling och chilisås *mums*

Näe dags för TV och melodifestival, kämpa på där ute, tänk på er målbild och kämpa bara så hårt ni kan och fokusera er på framtiden. Håller alla tummar och tår för att du fixar detta Wenche, jag vet att du kan göra det bara du bestämt dig! Ser fram emot vår promenad!

Kram på er alla!

Blossom Tainton L - Vilket energiknippe

Ja, det var så roligt att lyssna på henne, man riktigt kän vilken energi hon spred omkring sig. Så mycket kloka ord. Hon dissade vissserligen allt vad sk. dieter heter, både GI och Viktväktarna. Det som dock talade för XV var hur enormt viktigt det var med tankarna dvs mentala träningen och det innehåller ju XV konceptet. Istället för knytnävar och handflator så pratade hon instället om "skålen" dvs när man forma åda hänerna till en liten skål. Hon förespråkade även det XV står för vid uppdelningen på tallriken dvs man ska äta proteiner, kolhydrater och fett! och inte utesluta något. Bara genom tankens kraft kan man gå up i vikt. Jag kan praktiskt taget "lura" kroppen att jag äter 10 semlor om dagen och då gå upp i vikt, just genom de signale som järnan skickar til kroppen. Vi fick sätta ut handen framför oss och blunda, sen föreställa oss att vi får en citron och skala dn och delar dn i bitar och sedan tar en tugga och sväljer ner, jag lovar er att jag kände saften rann ner i halsen, det var läskigt. Intalar vi oss själva att vi är tjocka och feta och att vi inte går ner i vikt, ja då blir det så. Så fram med era positiva tankar allihopa så går det mycket bättre ;-) om inte så kommer ni garanterat att må mycket bättre iaf.

Ja mycket intressant fick man veta, mycket har jag dock lärt mig genom XV så det var inget nytt. Ja en härlig föreläsare var hon, helt enorm.

Så tillbaka till vardagen. Får inte riktigt ihop det med träningen *suck* förra veckan jobbade sambon em så då kunde jag inte träna, igår jobbade jag sent så då hanh jag inte, men på torsdag ska jag iväg. Dock promenerar jag ju dagligen så det ska väl inte skada allt för mycket hoppas jag. Men som Blossom sa så går allt i perioder, man MÅSTE inte styrketräna hela livet, bara man tränar och rör på sig. Har börjar få ta med egen mat till jobbet, det är så små portioner så jag klarar inte av att hålla mig mätt hela dagen. En dag fick jag en kycklingfilé med ca 2 cm i diameter samt en halv potatis, klara er på det ni!!

Måste säga att jag är enormt duktig på att hålla mina måltider och planera i förväg. Idag har jag t ex varit på resande fot hela dagen. Jobb från 7-14 sen blossom 14.30-16.30 sen avdelningsmöte 17-20 och ändock har jag hållt mina mattider, det är inte illa pinkat ;-)

Näe nu ska jag kika på desperate housewifes!!

Kram på er där ute och kom ihåg nu

POSITIVA TANKAR!!!!

Kram!

Vissa människor är för roliga!

Fick en kommentar av en på jobbet idag, det var en vikarie som jag känner igen från förut. Hon sa att jag blivit så smal och att hon läst om mig i annonsbladet. "Jag har faktiskt gått ner 13 kg jag med" sa hon, det är ju jättebra sa jag. "Ja men jag gjorde det helt själv jag, utan hjälp av några dieter"

Är det verkligen "bättre" att göra det "på egen hand" som hon så fint sa det, än att ta hjälp av t ex Xtravaganza? Är inte alla sätten lika bra? Varför ser folk ner på en när man går ner i vikt med hjälp av soppor istället för att göra något annat? Tror de verkligen att det är så "lätt" att göra det med soppor istället för att göra det själv? Visst går det fortare med soppor men huvudsaken ch det allra svåraste är ju att bibehålla vikten sen, alla kan ju gå ner i vikt idag, man måste bara ha motivationen till att göra det. Sen på vilket sätt man väljer att göra det är ju helt upp till en själv och hur man själv fungerar. Xtravaganza var det rätta för mig, Viktväktarna kanske är det för en annan, men vad gör det ena sättet bättre än det andra? För mig är ALLA lika DUKTIGA på vilket sätt de än går ner i vikt, det finns ingen som är bättre eller sämre i mina ögon.

Annars mår jag bra, har jobbat hela vecka men inte hunnit träna på gymmet eftersom sambon har jobbat kvällarna. Dock har jag ju promenerat till och från arbetet samt tagit en 25 minuters promenad på rasterna. Längtar dock till på måndag, då blir det löpbandet som gäller :-)

Kram på er alla!

Speciellt ni få som fortfarande läser min blogg trots att jag skriver så sällan nuförtiden.

Det går åt rätt håll!

*Hua* mår inge bra när jag är sjuk och inte kan träna, känns lite som att jag har ångest för att jag inte rör på mig och sen föreställer jag mig att vågen bara går uppåt och uppåt och sen kommer jag inte att kunna hejda det och jag kommer gå upp alla kilon igen.

Hade gått upp till 86,4 kg i veckan, trodde det berodde på att jag utan att tänka på det, höll på falla tillbaka i gamla mönster och äta större portioner mat än jag behöver. När jag vägde mig idag dock så låg jag på mina 84,7 kg. Jag har ju inte fuskat något med gottesaker å så, jag har bara ätit godis på lördagar och gobitar har jag endast ätit på kalas och inte så många.

Har ju inte kunnat träna på nästan 2 veckor nu då jag varit förkyld, kände mig dock lite bättre i förrgår och tog en mil i skidspåret i lagom takt med tanke på att det var första passet efter förkylningen. Åkte 1,6 km med storkillen i måndags, det gick inte så jättefort men rörde på mig gjorde jag iaf :-) Har inte fått mina promenader dock denna vecka eftersom storkillen haft sportlov från dagis denna vecka, men det verkar ha gått bra ändå.

I morgon börjar jag jobba för första gången på 11 månader, ska blir roligt faktiskt, då får man kanske höra lite kommentarer om hur duktig man varit igen, det är så dåligt med det nuförtiden :-/ men men man måste ju vänja sig för det kommer ju inte att komma sådana för alltid, men som det känns nu så är jag lite beroende av dem, och får jag dem inte så mår jag dåligt. När jag var på jobbet i tisdags så blev jag iaf kallad för skuggan *skratt* det är ju trots allt 1/3 av mig som försvunnit sedan jag gick hem på FL. Ja nu får jag iaf promenader 10 ggr i veckan, har kollat ut en sträcka på 30 minuter som jag ska ta till och från jobbet så det blir lite längre. Näe nu måste jag packa iordning jobbväskan kom jag på, har ju inte gjort det.

Kram på er alla och kämpa på, känns som jag inte ger er tillräckligt stöd tyvärr som jag hade velat.


RSS 2.0