Nu börjar det gå lite uppåt...

... men det är ju bara att räkna med efter magsjukans härjande. Är tillbaka nu där jag började innan magsjukan, på 85 kg, men det ska neråt :-)

Var till gymmet idag och övade inför mitt stundande lopp (läs mer på min kategori om Vårruset, utifall ni missat den) sprang 5 km på löpbandet, det är sååå härligt, lite tråkigt att springa mot en vit vägg bara, om det bara kunde hänga en planch med något tropiskt motiv eller nån snygging där kanske ;-) eller iaf en spegel så man kan se vad som händer bakom en. Efter löpbandet tog jag en snabb genomgång på gymmet. Jag har delat upp min träning lite, ena dagen så koncentrerar jag träningen på att springa och den andra dagen koncentrerar jag träningen på styrkan och musklerna som behöver underhållas :-)

Åh jag måste komma iväg på något pass nästa vecka å, jag vill ju så gärna kan ni inte sparka mig i baken eller ännu bättre ni som bor i Sandviken (himlar med ögonen mot Tess och Marianne, kanske finns någon annan här från Sandviken?) kan inte ni dra med mig dit? Det är ju roligt för er å, samt att ni gör en god gärning ;-)

Nu när jag kommer ihåg det, tappar er XV-dressing smaken efter ett par veckor eller är det bara min?

Har funderingar på detta med ekonomin, man betalar ju 799:- i 6 månader och om jag började i September och betalade då första gången så borde väl denna månaden vara den sista då man betalar så mycket? och hur mycket var det sen då? Känner jag har noll koll på detta får nog kolla med min coach. Det blir ju en grym lättnad för oss i ekonomin eftersom både sambon å jag är medlemmar + att vi betalat färdigt på biltjossan och betalat av gräsklipparen.... blir en lättnad på ca 4000:- i månaden, vad ska vi göra av med alla pengar??? Äsch blir säkert nån utgift :-/

Näe nu ska jag ta och mysa med sambon vid TV´n innan sängen kallar.

Kram på er!!!

YES!!!

Jag gjorde det :-) idag sprang jag 5 km på 33.31 minuter. Så nu är jag t.o.m. lägre än mitt mål till loppet. Vet dock att det är en helt annan sak att springa rakt fram på löpbandet mot att springa backe upp å backe ner på loppet så visst behöver jag kämpa på ändå :-)

När det blir vår ute så kan jag mäta mer exakt hur lång tid det kan ta och gå därifrån men det är ju lite svårt ute nu.

Näe nu ska jag mysa med sambon lite innan sängen kallar!

Kram på er!

Vi får fint vänta en vecka till :-/

Var in och kikade på tidningen på webben men det kom tydligen inte med denna gång. Messade hon som intervjuat och hon visste inget för hon lämnade bara in det sen var det andra som satte ihop tidningen och vad som skulle vara med vart och så. Så jag får fint vänta en vecka till, herregud håller på går på nålar här hemma snart. Desto längre tid det tar att få ut den desto nervösare blir jag och mer osäker :-/

Nåja får lite mer tid på mig att fila på bloggen iaf :-)

Passar på att sätta in en ny förebild och nulägesbild i detta inlägg då jag hittat på en bild som är bättre än min andra lite smått suddiga förebild.

Näe nu ska vi ut på promenad hela familjen och lufta ur oss det sista av magsjukan :-)

Kram på er!

FÖRE!

Här är jag 3 veckor innan XV!

NU!

Jag 33 kg mindre

Grymt tråkigt, men ändå positivt!

Ja visst är det hur roligt och skönt som helst att jag närmar mig min målvikt med stormsteg. Väger ju nu 82,6 kg på min egen våg (kan diffa på 1/2 kg) det tråkiga är dock att byxorna jag köpte inför artikeln i tidningen är för stora nu :-/ 2 veckor efter jag köpte dem. Ja kunde man vältra sig i pengar så var det ju en sak men som föräldraledig med två barn och villa så är det ju inte så lätt :-/ Som tur var hittade jag å min kära mor på en säck med gamla kläder när vi städade igenom förrådet där vi bodde förr, och hon bor nu. Det tråkiga nu är att det är mest sommarkläder men vissa kläder kan jag ju använda nu iaf :-)


Stod och tittade på mig själv i spegeln idag och kom fram till att jag vågar nog köpa mig en bikini till i sommar :-)  De fula bristningarna  jag har på magen verkar faktiskt ha bleknat lite och den där säckiga magen har försvunnit nu, eller nåja lite finns det kvar men inte sååå mycket *ler* satt och kikade lite i kataloger och tänkte beställa men jag tror jag går och köper mig nåt på affären istället. Jag är ju så van att kläderna jag köper på postorder/internet inte passar mig så jag tror jg tar det den vägen *ler* borde väl finnas snygga bikinisar på affärerna med, om inte det är storblommigt som gäller i sommar å.

Näe om man ska ta och lägga sig *Zzzznark* har inte sovit en hel natt på flera månader nu och jag känner att kroppen börjar sakka efter lite. Jag har ju en förmåga att sitta uppe länge om nätterna *fy skäms*

Nu vaknar storkillen å måste sticka!

Kram på er!

PS! Glöm inte att titta in på tisdag då ni får en länk till artikeln i tidningen ;-)




!!!!Premiär!!!!

Ja så var nya bloggen färdig, jag har flyttat över alla inlägg från den gamla bloggsidan. Tyvärr så är det ju omöjligt att få med alla härliga kommentarer jag fått av er där ute men den sidan kommer att finnas kvar så jag kan gå tillbaka och läsa om hur underbara ni är (som att jag inte vet det ändå ;-))

För er som är nya på min blogg och är nyfiken på den andra så är adressen:

www.thean.bloggsite.se

Hoppas ni alla fortsätter att besöka min sida, ni är det bästa som finns!!

Kram!


Det gick inte så bra denna gång :-/

Ligger med magsjuka hela familjen och jag får inte behålla påsarna så då tycker jag det inte är någon ide att äta dem, bortkastade pengar. Det positiva med detta är ju att jag nu väger 82,4 kg fast det går man väl upp när man börjar kunna äta mat igen.


Sjukliga hälsningar från mig!


Nya mått 22/1-09

Startvikten/måtten är inom parentes. Startade 1/9-08


Vikt: 84,7 kg - 22/1-09 (119,8 kg - 1/9 -08) - 35,1 kg

Fett/Fettvikt: 36,4 (48,7%) -12,3 %

Överarm: 30,5 cm (40,5cm) - 10 cm

Midja: 82 cm (113,5 cm) - 31,5 cm

Höft: 98cm (125,5cm) - 26,5 cm

Lår 64,5 cm (79,5 cm) - 14 cm


Målvikt: 80kg


Sammanlagd: vikt - 35,1 kg (4,9 kg kvar till målbilden)


fett% - 12,3 %


mått = - 83 cm


Ja efter 9 dagar med mat och 1 dag med soppor har jag då gått ner 2 kg och är nu 4,9 kg från min målvikt. Måtten stod ganska stilla hade dock minskat 3 1/2 cm i midjan och 1 cm på höften. Låren hade ökat 1 cm kanske musklerna börjar byggas på och öka upp omfånget lite :-)


Var och tränade på gymmet idag och kände nu verkligen skillnaden mellan att träna på soppor och att träna med mat. Jag orkade inte alls lika mycket som jag brukar göra. Var lite stressigt att träna idag för innan träningen var jag hos optikern på synkontroll har ju beställt nya glasögon 8-) sen gick jag förbi kommunkontoret och avsade mig de 15 000:- de hade satt in på mitt konto för att jag glömt att anmäla föräldraledigt i tid. När jag kom till HC så började Marie prata om artikeln som vi fått för att kontrollera, så där blev jag kvar ett tag, sen var det vägningen som tog sin lilla tid å. Ja blev iaf 1 timme 15 minuters träning till slut. Sen fick jag ju stressa iväg till affären och köpa youghurt och majsvälling till sjuklingen här hemma för att sedan skynda mig hem innan sambon skulle iväg till jobbet.


Nu ligger båda barnen och sover så då passar jag på att uppdatera er, bra va? ;-) ska passa på att fixa lite mat till sambons matlåda till imorrn nu medans jag får vara"i fred"


Kram på er och kämpa på nu där ute!!! Ni är jätteduktiga, jag känner att jag kan inte säga det tillräckligt många gånger, för ni är sååå duktiga!


Kram!


Ja så har man börjat med sopporna igen!

... och nu för sista gången i hela mitt liv :-) Jag tänker absolut inte se sopporna som någon desperat åtgärd när man "råkat" gå upp några kilon för att man fuskat. Näe från och med nu finns ingen annan räddning än att äta nyttigt och hålla igång träningen.


Vaknade 6 i morse efter 5 timmars sömn (med 3 avbrott för nappinstoppning i mun) lillbäsen har feber och snorig , samt förkylningsastma som han alltid får vid en förkylning :-/


Storkillen har pappa skjutsat till dagis, får hålla tummarna att han klarar sig från en förkylning.


Tog min första soppa i morse då, choklad blev det. Har iof bara vanilj och choklad :-) har 13 påsar kvar som jag ska göra av med sen blir det nya på fredag och då blir det nog bara choklad. Det går iaf bra hittills, fast gårdagens nybakta smörgåsarna såg väldigt goa ut där i påsen ;-) känner mig lite småhungrig nu men ska ta en shake och en promenad snart så fixar det sig nog.


Uppdaterar er om läget när/om jag har tid :-)

Kram!

*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*

Ja det är verkligen tuffare denna gång, även om jag tycker att det går bra. Jag har ju liksom inte lika "mycket" att kämpa för nu, är ju ganska nöjd med min kropp förutom lite hull här å där. Men jag kämpar på och hoppas att ni gör detsamma därute ;-)


Kram på er!


*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*

En liten uppdatering på kvällskvisten :-)

Det har faktiskt gått jättebra idag, det knorrade i magen (som sonen på 4 år brukar säga) på dagen men sen har jag inte kännt mig hungrig alls. Det roligaste är att jag nu absolut inte har några problem att dricka vatten som jag hade förra gången. Men nu har jag ju inte druckit annat än vatten i snart 5 månader så det är väl inte så konstigt egentligen *ler*


Ja har fått lite annat att tänka på på eftermiddagen. Lillen är ju febrig och snorig och sen började storkillen kräkas på eftermiddagen, "mamma vi måste åka till doktorn med mig" säger han "jag är sjuk" och "jag förstår inte mamma varför jag måste kräkas" :-/ åh det är det värsta som finns att se sina barn sjuka. Jag skulle aldrig tveka om att ta deras plats om det gick.


Ja har nu äntligen läst igenom intervjun med mig :-) hon är så himlans bra på att skriva, det lät jättebra. Hon skulle sätta ut länken till min blogg i tidningen så jag kan tänka mig att det blir några besökare extra här på tisdag. Ni ska känna er välkomna isf :-)

Näe ska upp å sova lite nu, är bra trött efter denna dag, hoppas jag får sova lite mer än igår iaf.

Nattkram!


Kommentarer! 19/1-09

Kommentarer är sååå viktigt för själen. Det är så roligt nu när man får sådana positiva kommentarer från alla håll och kanter.


På juldagen fick jag en kommentar av min bror, som aldrig sagt något liknande i hela mitt liv!


"Va snygg du e syrran!"


Idag på gymmet när jag skulle byta om, brast en gammal lärare till mig ut:


"Men va smal du har blivit, Va snygg du e, Grattis!!!"


Åhh det bara värmer i själen *ler*


Kram på er och glöm för allt i världen inte att ge positiva kommentarer till folk i din omgivning, det värmer så väl!


Försöker mäta ut mitt nya mål! 19/1-09

Mitt nya mål är ju att springa Vårruset i vår, 18/5-09 för att vara exakt :-)

http://www.varruset.se/start/content.cfm?Sec_ID=332&Rac_ID=110&Lan_ID=1

Jag har nu sprungit 5 km på löpbandet på gymmet och detta var resultaten:
 
Torsdag 15/1-09 sprang jag på 38 minuter och 31 sekunder

Måndag 19/1 sprang jag på 36 minuter och 14 sekunder

Med dessa resultat har jag nu satt mitt nya mål och det lyder som följer:



Den 18/5-09 ska jag, Maria Jönsson springa Vårruset på mindre än 35 minuter!


Att springa på löpbandet på gymmet och att springa ute i verkligheten är ju två helt skilda saker med olika resultat, därför har jag beslutat att lägga mig på 35 minuter. Ska bli intressant att se i vår hur pass stor skillnaden är mellan att springa en verklig sträcka på 5 km gentemot samma sträcka på löpbandet. Ev. måste jag ändra mitt mål om jag märker att det går helt på tok!

Kram på er!


Ändring! 16/1-09

Karln som hon skulle intervjua var sjuk igår så det kommer dröja en vecka till innan det kommer med i tidningen. Hon skulle intervjua honom nästa vecka så det kommer förmodligen med den 27:e. Ja ja man får väl vänta och se då!


Kram på er!


Ja så var dagen avklarad :-D 15/1-09

Var sååå nervös innan hon kom! Det var en jättegullig tjej som gjorde att jag kände mig trygg på en gång. Hon frågade lite om mitt liv innan XV och hur jag tog steget dit osv. Sen kollade hon in min blogg lite och frågade om hon fick sätta in en förebild och efterbild i tidningen. Skulle skicka artikeln till mig så jag får godkänna den, har inte fått den än så jag väntar med spänning. Det kommer iaf att vara med i tidningen på tisdag så håll ögonen öppna då så ska jag länka den åt er.


Ja idag har jag varit och tränat på gymmet, startade med att springa 5 km för att se vilken tid det skulle ta 38.31 tog det. Är ju inte så inne på detta med att springa å att förbättra tider men tror ni att man kan satsa på att springa under 35 minuter i maj? Eller blir det för lätt/svårt? Tog en snabbis på styrketräningen sen för jag skulle hämta storkillen på dagis efter träningen. Fick iaf beröm på gymmet att det blev en fin bild så det är jag nöjd med *ler* Min HC tog än en gång upp om jag ville ställa upp på affisch OM det blev aktuellt och självklart ställer jag upp på det. Jag tycker att det känns som min plikt att hjälpa andra att ta steget mot ett hälsosammare liv och det kan jag göra genom mitt bloggande och att ställa upp på sådant.


Ja igår tog jag en promenad ner till stan tar ca 1 1/2 timme att gå i rask takt. Skulle inhandla kläder till fotograferingen idag, sprang fram och tillbaka mellan affärerna inna jag hittade det jag ville ha. Sambon hade plockat fram ett par av sina jeans som han inte kunde ha, har ju växt ur de andra jag lånat av honom :-) så jag hade väl tänkt att jag skulle köpa en tröja som passade dem men det slutade att jag köpte ett par nya jeans och en tröja att ha på mig. Testade först tröjor i 44/46 men de var ju faktiskt lite stora så jag hämtade in en tröja i strl 40/42 och den passade perfekt!!! Sen skulle jag ju testa med jeans då som jag inte hade en aning om hur stora de skulle vara... drog iaf åt mig ett par 44:or och 46:or, tänkte testa de största först men tänkte sen att näe jag ska testa de minsta först, och de satt perfekt :-) Kan ni förstå att för 4 månader sedan hade jag 52/54 på byxor och 48/50 på tröjor!!!! Ja jag kan knappt förstå det *ler*


Näe om man ska ta och slappa lite framför TV`n nu medans man inväntar mailet.


Hoppas ni haft en bra dag allihopa, jag tänker på er!


Kram!


Jaha då var det dags *Iiiihhhiiii* 13/1-09

Idag ringde de från tidningen som jag ska vara med i *ler* hon kommer att intervjua mig, "ung" småbarnsmamma samt en äldre karl. Gu va nervös jag blev när hon ringde, hon kommer iaf hit på torsdag och intervjuar mig sen antar jag att det kommer med nästa tisdag men jag är inte säker :-) kommer att berätta mer efter intervjun på torsdag. Jag och min coach skulle iaf få läsa igenom det först och godkänna.


Glad i hågen berättade jag det för sambon när han kom hem, då släppte han bomben, "men du har ju inga kläder att ha på dig, ska du ha dem där kläderna så syns det ju inte hur mycket du gått ner" Nej men självklart inte, men har man råd att köpa nya kläder nu? Näe!! hur gör man då? Vill ju inte vara med i lokalblaskan med en gammal uttöjd sliten tröja och jeans som hänger på mig *suck* så nu blev allt bara jobbigt. Ska kolla om jag kommer i några av sambons avhängda jeans som han inte kommer i mer, nu har jag ju hans jeans som han kommer i :-) sen får jag väl leta en billig tröja på rean som jag kan tänkas ha, och allt måste ske imorrn *rusar* Måste nog gå upp kl 6 eller nåt på torsdan så jag hinner sminka mig å så *hua* ja ska bli roligt iaf men lite skrämmande, undrar om folk kommer att känna igen mig på stan och fråga en massa frågor *ler*


Ja så länge jag lyckas motivera andra att ta tag i sin vikt så är det värt detta :-) Jag är så glad att Vickenickan finns för hon var min skjuts och min motivation i början och sen har det kommit flera på vägen. Ni är alla mina idoler, som kämpar med er vikt och är sååå duktiga!!


Näe nu ska jag kika på lite bilar på nätet, vi behöver ju inte ha nån elefantbil nå mer nu när jag gått ner i vikt ;-)


Kram på er!


Nya mått 12/1-09

Startvikten/måtten är inom parentes. Startade 1/9-08


Vikt: 86,7 kg - 12/1-09 (119,8 kg - 1/9 -08) - 33,1 kg

Fett/Fettvikt: 36,8 (48,7%) -11,9 %

Överarm: 30,5 cm (40,5cm) - 10 cm

Midja: 85,5 cm (113,5 cm) - 28 cm

Höft: 99cm (125,5cm) - 25,5 cm

Lår 63,5 cm (79,5 cm) - 15 cm

Målvikt ca: 80kg


Sammanlagd: vikt - 33,1 kg (6,9 kg kvar till målbilden)


fett% - 11,9 %


mått = - 79,5 cm


Jag har lyckats hållt vikten samt gått ner 0,3 kg under min jämviktsträning, det är väl ganska bra va? :-)

Dock har jag ökat i midjan med 1,5 cm det måste jag höra med HC om på torsdag när jag ska träna, för på låret och på armarna har jag istället gått ner i cm.


Igår spelade jag innebandy 1 timme intensivt med sambon och hans kompisar, görskojj men dålig kondis har man :-/

Idag har jag tränat på gymmet, har trappat upp träningen lite genom att hålla uppe intesitiviteten i träningen genom att köra 5 min kondition mellan var 3.e maskin, ska göra så ibland nu.


Nu har jag så himla ont i hela kroppen, träningsvärk, kan knappt röra mig :-/ Dags att sova snart. Kram på er alla och fortsätt kämpa!!

Ps! Fick en kommentar där en tjej frågade om jag hade mens och det hade jag ju så det var troligtvis därför jag gått upp i omfång på midjan. Har ju inte märkt det förr under allt fett ;-)


Ett helt nytt liv! 10/1-09

Ja det har jag känns det som. Allt som jag mådde dåligt över förr mår jag så mycket bättre över nu. De åren jag var överviktig eller det är jag väl nu å men då jag var kraftigt överviktig så känndes det som att jag kröp in i ett skal. Självkänslan dök rakt ner på botten och jag kände som att ingen ville umgås med mig så jag struntade själv i att höra av mig så ingen skulle känna sig "tvungen" att umgås med mig. Ja allt är ju förstås ett hjärnspöke, nu umgås jag med vänner hit å dit och har t.o.m. träffat en massa nya vänner. Bäsen min börjar bli stor å, 8 1/2 månad nu så han är ju mer vaken och mer i farten nu så det finns liksom inte så mycket tid över till att sitta vid datorn nuförtiden. Kvällarna är jag så trött då jag knappt får sova på nätterna nu, ska stoppa i nappen 6-7 ggr per natt *suck* så då orkar jag inte sitta och skriva vid datorn heller :-/ men nu så får ni som vill lite mer att läsa iaf ;-)


Vad har jag då gjort dessa dagar? Jo i måndags var jag ju på badhuset och utnyttjade mitt gymkort där med att springa 20 minuter på löpbandet. Skulle ha styrketränat egentligen men det var fullt med folk där så jag orkade inte stå och vänta på min tur så jag gick upp och simmade i 40 minuter istället, sååå skönt var det.


I onsdags tog jag en promenad ner på stan med lillen i vagnen är väl ca 3-4 km tur och retur.


I torsdags var jag till mitt XV gym och tränade i 2 timmar, styrketränade samt stod på crosstrainern i 30 minuter. Meningen var ju att jag skulle springa på löpbandet men jag fick så ont i knät när jag gjorde det. Det bådar inte gott inför mitt andra mål att springa vårruset på 5 km i maj :-/ får hoppas att det inte är något som håller i sig.

Innan träningen bestämde jag mig iaf för att åka ner på stan och utnyttja min 30 års present från jobbet, det blev ett par snygga träningsbyxor, är ju så grymt trött på att träna med ett tält på benen :-P är bra sugen på att köpa några snygga träningslinnen å men hittade inga på samma affär så det får vänta. Här kommer iaf mina nya "dyra" träningsbyxor, de kostade ju 500:- i originalpris men var nedsänkt till 350:- har väl aldrig köpt så dyrt träningsplagg förr *ler*






Kan ni förstå att detta är samma människa som ovan?!? Även om man bara ser benen på korten ovanför *ler*




Äter ju fortfarande enligt XV tallriken Xtralätt, har sådana problem att få de varma grönsakerna att smaka bra dock :-/ försöker krydda å grejja men jag får inte till det, någon som har lite tips att dela med sig? Kanske t.o.m. recept? annars går det hur bra som helst att äta såhär. Alla bull och fikatillfällena som ges har jag inga problem med att skippa, jag klarar mig faktiskt hur bra som helst utan det :-D kände efter jul och nyår att magen var bra kass efter julmaten trots att jag inte ätit för mycket av det goda utan lagomt.


Nej ni nu är det mellanmålsdag, kram på er alla och kämpa på nu, kom igen!!!!!


Kram!


Ett nytt år 5/1-09

Ja nu var alla helgerna äntligen slut. Det känns i magen att det varit mycket tung mat. Har lyckats hållt min vikt iaf ev gått upp 1 kg har inte kollat så noga men det tycker jag är riktigt bra gjort. Jag har bara tagit en portion av allt och ätit enligt XV modellen. En och en annan godis och efterätt har det väl åkt ner. Har inte kunnat träna något på gymmet för jag har varit sjuk men vi har varit ute på promenader och sprungit upp och ner för pulkabackarna *ler* tänkte träna idag då jag mår bättre men sambon jobbar är hemma vid 14.30 och gymmet stänger 16 idag så det blir så stressigt. Funderar eller har snarare bestämt mig för att utnyttja mitt andra gymkort på badhuset istället och avsluta med lite simning, måste få röra på mig känner jag.


Har bestämt mig för att inte börja med sopporna än, skjuter upp det en vecka då vi har lite dåligt med pengar. Sen ska jag äta soppor tills jag börjar jobba igen den 2 mars, ja minus upptrappningen då. Förhoppningsvis hinner jag med de sista kilona under dessa veckor.


Näe dags att göra lite nytta :-)


Va roligt att jag fått så många nya läsare, och så många kommentarer, det är ni som gör det värt att skriva ;-)


Kram på er och kämpa på, Vi är så duktiga allihopa!!!


Så var glada julen slut, slut, slut! 26/12-08

... har varit en så skön jul.




Var är hemma på julafton, skönt att inte behöva åka iväg med småttingen två dar på raken. På juldagen var vi hemma hos min bror. Hur har det då gått med maten å allt? Jo det har gått jättebra! Har inte haft nån koll på mat å så utan ätit det jag verkligen ville äta, MEN, jag har inte tryckt i mig allt möjligt utan ätit lagomt av det som jag verkligen ville ha, har inte uppnått den där mättnadskänslan då det känns som att magen ska spricka.




Har väl inte blivit så mycket motion då jag dragit på mig en rejäl förkylning men tog en promenad till pulkabacken idag och åkte lite med 3 åringen, sen tog jag en promenad till affären och handlade lite, mjölk, bananer och en tidning till sambon. Det känns iaf oerhört bra att ha fått dessa dagar då jag inte tänkt överdrivet mycket på mat och vikt.


Hoppas ni andra haft en skön jul!


Kram på er!


God Jul & Gott Nytt År! 24/12-08

Vill jag önska alla mina läsare!


Kraaam!


Nya mått - 2 veckor med mat enligt XV tallriken. 15/12-08

Startvikten/måtten är inom parentes. Startade 1/9-08

Vikt: 87 kg - 15/12-08 (119,8 kg - 1/9 -08) - 32,8 kg

Fett/Fettvikt: 36.6 (48,7%) -12,2%

Överarm: 32 cm (40,5cm) - 6,5 cm

Midja: 82 cm (113,5 cm) - 31,5 cm

Höft: 98cm (125,5cm) - 26,5 cm

Lår 64 cm (79,5 cm) - 14,5 cm

Målvikt ca: 80kg


Sammanlagd: vikt - 32,8 kg (7,2 kg kvar till målbilden)


fett% -12,2 %


mått = - 82 cm


Ja efter 2 veckor med fast föda går jag ändå ner 1,7 kg på en vecka, både jag och viktcoachen står där helt häpna över mina resultat :-) Fettprocenten bara dalade denna vecka, ner 2,5 % på en vecka.


Blev prat igen om affisch samt om reportage i en lokaltidning. Hon skulle även höra av sig till XV och försöka trycka på för oss som går hos henne, var fler än jag som hade jättebra resultat. Hon tyckte ju självklart vi skulle få vara med på hemsidan, fast vem vill inte det *ler*


Pratade om framtiden idag på vårt sista gruppmöte *snyft* kommer sakna dessa måndagsträffar. Hon pratade om vikten av att sätta ett nytt mål nu när jag är så nära målvikten. Annars är väl risken stor att man faller tillbaka kan jag tänka mig. Mitt nya mål är iaf att springa Vårruset i sommar. Ska kolla upp lite mer om längd på banan så jag kan mäta upp ett mål som är uppnåeligt. T ex att jag ska springa det på under en timma osv. Kommer att skriva ett inlägg om det när det börjar närma sig, där jag specificerar mitt nya mål, så får ni följa mig på en ny resa sen :-) mot ett nytt mål.


Näe nu ska jag upp och få lite massage av guben, har sån huvudvärk :-/ hoppas det släpper.


Kram på er alla och kämpa på vi är superduktiga som tagit tag i detta, det är inte alla som orkar det.



Ny dag, ny tid, ny design och sovmorgon! :-) 12/12-08

Ja har uppdaterat mig lite och förnyat mig, kände att jag behövde det för att få tillbaka orken att fortsätta blogga. Ev. byter jag blogg till nån intressantare eller så lägger jag av.


Det som är roligt med denna blogg är ju att man inspirerat några människor att ta tag i sin övervikt och det är värt mycket! Men det börjar kännas som att den tiden är förbi, känns som jag bara skriver för döva ögon, eller så är jag inge intressant helt enkelt :-/ Näe kanske märks att jag inte mår så himlans bra, tung i huvudet men det beror nog på att jag fick ta sovmorgon idag. Måste börja lyssna på mentala träningen igen, har inte gjort det på en vecka.


Ne usch fy, inte ska jag tråka ut er mer än vanligt!


Ha en bra helg!


Min dag och nya mått 9/12-08

Ja så har jag ätit mat i 1 vecka nudå. Allting är ju så himlans gott, tänka vad mycket man kryddat med förr som man egentligen inte behöver ha.


Frukost idag youghurt med bär och linfrön, ska äta upp denna youghurt sen ska jag börja med havregrynsgröt, som jag älskar :-)


Mellis: Frukt


Lunch: Kycklingsallad


Kycklingsallad


Mellis: Frukt


Middag: sallad med köttfärsröra, är fasiken lika gott som tacos ;-)


Köttfärsröra


Kvällsmål: Är ju så dålig på att hitta på bra kvällsmål *help*


Ja här kommer nu mina nya mått, obsevera nu att jag går på jämvikt så mitt motto eller vad det heter är ju inte att gå ner nu utan det är en sk. förövning på att hålla vikten :-)


Här kommer de:


Startvikten/måtten är inom parentes. Startade 1/9-08

Vikt: 88,7 kg - 9/12-08 (119,8 kg - 1/9 -08) - 31,1 kg

Fett/Fettvikt: 39,1 (48,7%) -9,7 %

Överarm: 32 cm (40,5cm) - 6,5 cm

Midja: 84 cm (113,5 cm) - 29,5 cm

Höft: 99cm (125,5cm) - 25,5 cm

Lår 64 cm (79,5 cm) - 14,5 cm

Målvikt ca: 80kg


Sammanlagd: vikt - 31,1 kg (8,9 kg kvar till målbilden)


fett% - 9,7 %


mått = - 79 cm


Jag hade gått upp 0,9 kg under upptrappningen, ökat 0,5 cm på överarmen, minskat 0,5 i midjan, höften står kvar på samma och Låren har minskat med 1 cm.


Kom ihåg att ni får gärna komma med förslag på vad man kan ha till kvällsmål, vill inte dricka soppor nu :-/


Kram på er alla!


Dagens mat och min dag! 8/12-08

Ja på morgonen åt jag min härliga youghurt frukost med bär och linfrön.


Youghurtfrukost


Träning 2 h på gymmet

Mellis: Frukt

Lunch: Härlig makrillsallad med wookgrönsaker


Makrillsallad


Nu ska jag sy in lite kläder, de är alldeles för stora :-)

Uppdaterar senare idag, kommer lite nya mått då å.


Kram!


Mellis: Frukt


Ja min middag kom tyvärr inte med på bild då min kamera fick slut på batteri :-/ Det var iaf supergott. Stekt lax med sallad och wook.


Kvällsmålet har jag inte bestämt än :-/ har sån dålig fantasi när det gäller det. Kanske en avocadomix med lite gurk- och morotspinnar att snaska på till Prison Break? Låter som en idé, hoppas jag gillar avocado bara, har aldrig testat det förr.


Mina mått får ni imorgon, hinner inte nu, tog alldeles för lång tid att natta barnen, minisen ville inte riktigt somna in.


Natti!


Upptrappning dag 2-5 6/12-08

Ja nu har jag äntligen kommit upp till en hel XV tallrik. Maten smakar ju så mycket godare nu än förr. Har pendlat mellan lax och kyckling på min tallrik, igår började jag med broccoli på tallriken och idag övergick jag tll Findus orginal wook. Det roliga är att det är salladen som försvinner ner först i magen, den är ju allra godast. Kycklingen och de varma grönsakerna tar lite längre tid. Mätt och belåten är man iaf efteråt, lagomt mätt :-)


Tänkte på en sak efter lunchen idag, tänk hur mycket mat jag ätit förr. Ja har ju fyllt en hel tallrik med bara mat och skippat salladen. Nu är det ju hälften med sallad och den är som sagt var goast *ler*


Har gått upp ett par kilon och det är väl bara att räkna med, huvudsaken att det inte stegrar sig. Var iväg och åkte skridskor med 3 åringen idag, såå skönt att röra på sig.

Näe snart är det dags för mellis, ska förbereda lite sen å inför maten ikväll.


Kram på er och kämpa på! Vi är så duktiga allihopa.


Upptrappning dag 1 2/12-08

Ja så har man äntligen tuggat lite mat :-D går jättebra, gott som tusan är det.

Började med min frukosttallrik (som jag glömde fota) med 1 dl naturell youghurt, 1/2 dl osockrade blåbär och hallon och 1/2 tsk Linfrön. Måste säga att det kommer att ta tid innan man vänjer sig med det, bären var ju såååå sura.

Mellis blev en VLCD påse, choklad.

Lunch: 50g kycklingfilé med lite örtsalt på, och halva fatet med sallad bestående av grönsallad, orange paprika och röd tomat. På det 1 tsk XV dressing, sååå god!




Mellis VLCD påse, choklad

Middag: Samma som lunchen *mums*

Kvällsmål: VLCD påse, choklad.

Har inte varit ett dugg hungrig på hela dagen och det är ju sååå god mat :-) Måtten som gäller innan upptrappning står i ett inlägg längre ner på sidan, kommer en sammanställning efter upptrappningen. De säger ju att man går upp i vikt pga mer vatten men att måtten ändå minskar, så vi får se.

Har pyntat lite idag, tänkte jag skulle dela med mig lite av det jag gjort.

Min snygga svarta julgran!




Hallen nere:




Hoppas ni haft en bra dag, här kom det snö och 3 åringen var så glad, men sen regnade det bort :-/

Här kommer mina sötnosar iaf för er som är nyfikna :-)




Kram på er!


Ett säkert bevis för att min hjärna inte hänger med! 1/2-08

Var ut på affären idag och strosade lite skulle kolla efter festkläder till en jobbfest vi skulle gå på, helt trissad var jag att äntligen få gå och kolla på de fina festkläderna på affären. När jag kom dit så tittade jag efter 46-48 men hittade bara 44 som högst, uppgivet gick jag till XLNT avdelningen men hittade inget som jag blev intresserad av :-/

Lite less åkte jag på möte på XV om min upptrappning imorrn, sen gick jag in till gymmet och körde mitt 2 timmars pass. Under träningen kom mina tankar smygande, undrar vilken storlek jag egentligen har? Jag provade ju inga kläder utan gav upp direkt. Samlade mod under hela träningen och svängde förbi på stan igen och gick till samma avdelning och roffade åt mig 2 klänningar i strl 44, spatserade in i provhytten och tog med spänning på mig kläderna........Som passade alldeles perfekt :-D

Snacka om mental näring *ler*


Nya mått 1/12-08

Startvikten/måtten är inom parentes. Startade 1/9-08

Vikt: 87,8 kg - 1/12-08 (119,8 kg - 1/9 -08) - 32 kg

Fett/Fettvikt: 38,7 (48,7%) -10 %

Överarm: 31,5cm (40,5cm) - 7 cm

Midja: 84,5 cm (113,5 cm) - 29 cm

Höft: 99cm (125,5cm) - 25,5 cm

Lår 65 cm (79,5 cm) - 14,5 cm

Målvikt ca: 75-80kg

Sammanlagd: vikt - 32 kg (8 kg kvar till målbilden)

fett% - 10 %

mått = - 78 cm


Jag ska börja tugga :-) 29/11-08

Japp på tisdag gäller det, första tuggan på 3 månader. Har bestämt mig för att jag ska ändra min målvikt till 75 och äta mat över jul. Tänker dock kämpa för att inte gå upp så mycket i vikt, det borde ju gå om man äter lagomt och tränar på som man gör nu, vi ska ju kunna hålla vikten sen, så varför inte inte nu i jul? Som jag äter nu 500kcl per dag så går jag ju ner 2-3 kg i veckan så äter jag mat så borde jag ju kunna stå någorlunda stilla eller? Ja om ingen vet så vet vi efter jul *ler* vad det gäller att börja på påsarna igen efter jul så är det nog inga problem för mig då jag är så pass starkt motiverad att jag inte har haft några problem alls hittills att klara av detta, inga bakslag eller nåt sug efter mat.

Näe jag ska fixa detta!

Kram!


Nya mått 24/11-08

Startvikten/måtten är inom parentes. Startade 1/9-08

Vikt: 90,6 kg - 10/11-08 (119,8 kg - 1/9 -08) - 29,2 kg

Fett/Fettvikt: 39,3 (48,7%) -9,4 %

Överarm: 32,5cm (39,5cm) - 7 cm

Midja: 85 cm (113,5 cm) - 28,5 cm

Höft: 102 cm (125,5cm) - 22,5 cm

Lår 67 cm (79,5 cm) - 12,5 cm

Målvikt ca: 75-80kg

Sammanlagd: vikt - 29,2 kg (10,6 kg kvar till målbilden)

fett% - 9,4 %

mått = - 71,5 cm


Velar - Hur ska jag göra? 23/11-08

Har ju tänkt trappa upp så jag kan äta mat över jul men nu känner jag att jag är såååå nära målet så är det värt att äta denna mat i jul? Samtidigt har jag ställt in mig på att äta mat så kroppen verkar längta efter att få tuggad mat :-)

Jobbigt det dära! Mår lite halvdant nu å, har knappt sovit något på snart 2 veckor. Lillbäsen har varit sjuk och sovit så oroligt på nätterna, 2 nätter satt jag i fåtöljen bredvid honom och sov tills jag kom på att jag kunde ställa hans säng bredvid min :-)


Har blivit lite si och så med den mentala träningen, det märker man på en gång, brukar ju lyssna när jag lägger mig men nu när bäsen sovit så oroligt så har jag inte kunnat lyssna i lugn och ro utan fått avbrytit mitt i när han vaknat till. Nu har jag dock fått sovit skapligt i 2 nätter så nu är jag på väg tillbaka :-)

Kunde inte träna veckan som gått heller eftersom sambon jobbat eftermiddag samt haft möten på dagarna och jag har fått prioritera att fixa så vi hade allt hemma, medicin, mat osv. men det ironiska är, jag har märkt att de 2 veckor jag inte kunnat träna då har jag gått ner mer i vikt så jag lär vara en riktig muskelbyggare jag så fort jag tränar *ler* enligt min våg väger jag nu:


under 90 kg´s strecket på min våg.


jag har alltså "bara" 9,3 kg kvar till min målvikt. Ni kan förstå att jag är fundersam om mat över jul :-)

Näe nu har sambon och bäsen vaknat till liv ska upp och gosa lite sen ska jag ge mig in i ett projekt som jag inte vet hur det ska gå ler* ska sy in en massa kläder för jag har inte råd att köpa en helt ny garderob. Tur att jag iaf kan sno åt mig lite byxor av sambon *ler*

Kämpa på där ute, vi är så duktiga!


Jag får på mig sambons jeans :-D 19/11-08

Japp, utmanade ödet och vågade testa sambons jeans och jag fick på mig dem :-) lite tajt men på gick de och knäppa kunde jag göra utan att anstränga mig *ler* ska väl tillägga att sambon är inte tjock *ler*

Efter jag testat dem tog jag på mig mina gamla kläder, som jag sover i dessa kalla nätter, och fick mig ett gott skratt. Kände att jag lär ju knäppa kort även på det och sätta in så jag förgyller eran dag ;-)

Här kommer de iaf *ler* håll till godo!




Observera att båda bilderna är tagen idag *skratt* om ni undrar över vinkel så hade sambon soffläge och orkade inte resa på sig *ler*


Sprungit! 16/11-08

Japp idag var jag så sugen på att sticka ut och springa så jag samlade ihop lite gamla kläder (byxor i L *vrålar*) som låg och skräpade, vissa hade jag gett till sambon när jag växt ur dem. Fick låna springskor av honom me. Stack ut i spåret tänkte springa till spåret sen ta 800m och hem igen men kände när jag skulle svänga av på 800m´s sträckan att det inte skulle vara tillräckligt långt för att jag skulle vara nöjd så jag vek av mot 1,5 km istället *stolt* sprang heeeela vägen och var knappt trött, är ju ingen sprinter iof men jag sprang iaf :-) *ännu mera stolt*


Kollade lite smått på "Biggest looser" på Tv´n idag och bestämde mig då för att ställa upp på före och efter affischen. Han som åkte ur idag sa att hade han puschat på iaf en person genom att medverka i programmet så var han jätteglad. Så känner jag med, började gråta när han sa det. Genom att ställa upp på detta kan jag puscha på en annan person så att denne får hopp om att även denne kan gå ner i vikt. Lovar att sätta in bild på affischen men jag har ju 14-15 kg kvar så det lär dröja ett tag :-)


Kram på er och kämpa på, vi är jätteduktiga!


Jag på affisch? 13/11-08

Japp, min underbara hälsocoach var ju lite nyfiken på min blogg så jag gav henne adressen hit. Här hittade hon på mina före och efter bilder och ville att jag skulle ställa upp och göra en affisch med före och efter bilder. Det är ju roligt att kunna puscha på folk att gå ner i vikt och det gör man ju verkligen om man ställer upp på detta, samtidigt är det väl inte så skojj att vara lokalkändis *skratt* men man får väl vara lite oegoistisk och tänka på de andra först, de som jag får puscha på :-)

Kravet blir nog dock nya kläder och en makeover ;-)

Kram på er alla kämpar, vi är så duktiga!


Nya mått 10/11-08

Startvikten/måtten är inom parentes. Startade 1/9-08

Vikt: 94,7 kg - 10/11-08 (119,8 kg - 1/9 -08) - 25,1 kg

Fett/Fettvikt: 40,6 (48,7%) -8,1 %

Överarm: 33 cm (39,5cm) - 6,5 cm

Midja: 88 cm (113,5 cm) - 25,5 cm

Höft: 104 cm (125,5cm) - 20,5 cm

Lår 68,5 cm (79,5 cm) - 11 cm

Målvikt ca: 75-80kg

Sammanlagd: vikt - 25,1 kg (14,7 kg kvar till målbilden)

fett% - 8,1 %

mått = - 64,5cm


Har någon sett min rumpa? 7/11-08

Den har försvunnit och jag hittar inte på den ;-)

Har gått så benen är alldeles svaga idag. Gick först 45 minuter till en kurs sen 45 min till på lunchen och sen 45 minuter hem igen efter kursen. Är lite mör i benen fast inte allt för mycket.

När jag klädde på mig imorse när jag skulle gå så tittade jag mig i spegeln och kunde inte hitta på min rumpa *ler* Tänkte jag skulle sätta in lite bilder igen då jag nått mitt nästa 10 kg streck nämligen - 20 kg, även om det är ett par kilon sedan *ler*

Här e ja igen då!




"Bara" 15 kg kvar nu :-)

Kämpa på alla viktkämpar därute, vi är jätteduktiga!


En kick i baken av Sara ;-) 5/11-08

Ja nu är det över en vecka sedan jag uppdaterade min blogg så vissa tycker visst det är dags igen *ler*

Har börjat väga mig varannan vecka nu eftersom det inte händer så mycket på viktfronten på en vecka nu. Eller ja det händer ju mer än om jag inte skulle gå på soppor om man säger så, tänk att man inte kan vara nöjd med det! Eller nöjd är jag ju men vill ju att andra halvan ska gå lika fort som den första, även om jag egentligen vet att det är omöjligt. *ler* Snacka om att slå rekord *ler - 40 kg på 4 månader.

Är så roligt när folk kommenterar att man gått ner i vikt och att man ser så fräsch ut, javisst det märker jag ju själv också men på något sätt (fel eller ej) så känns det bättre när andra kommenterar och berömmer, Tänk vad lågt i rang man placerar sig själv, ska det vara så svårt att tro mer på sig själv än på andra? Ja det är ju en annan historia, det ska jag inte tråka ut er med!

3 1/2 vecka kvar nu med påsar, gu vilken kort tid! Attans att julen kom emellan annars hade jag säkert klarat av ännu längre tid. Men, men, jag vägrar vara utan julmaten. Gu vad jag längtar efter min rullströmming som jag gör varje jul, jag älskar den! :-)

Näe dags att sussa sött i min nybäddade säng *njuter*

Vi är såååå duktiga allihopa!!

Kram på er!

PS! Jenny om du läser detta inlägg jag hittar inte på din blogg på Aftonbladet har du en länk?


Nya mått 27/10-08

Startvikten/måtten är inom parentes. Startade 1/9-08

Vikt: 98,4 kg - 27/10-08 (119,8 kg - 1/9 -08) -21,4 kg

Fett/Fettvikt: 43% (48,7%) -5,7 %

Överarm: 34 cm (39,5cm) - 5,5 cm

Midja: 89 cm (113,5 cm) - 24,5 cm

Höft: 109 cm (125,5cm) - 16,5 cm

Lår 70 cm (79,5 cm) - 9,5 cm

Målvikt ca: 75-80kg

Sammanlagd: vikt - 21,4 kg

fett% - 5,7%

mått = - 56 cm


Nu har jag bestämt mig! 25/10-08

... ska äta påsar i 5 veckor till sen ska jag trappa upp inför julen. Kommer absolut inte vräka i mig mat i jul utan äta en normal portion och bara njuta av att tugga på god mat, lax, strömming, sill, kyckling, prinskorv, köttbullar, skinka mm, vem vill vara utan det? :-)

Innan jag slutar ska jag bestämma ett datum då jag ska börja med påsarna igen, detta datum ska jag sprida till många utifall jag känner att det blir tufft att starta med påsar igen. Nu tänker jag iaf att detta är en sådan kort period av mitt liv, sen får jag äta mat igen, om jag inte klarar av denna korta period så klarar jag inte av att leva hälsosamt i resten av mitt liv heller. Det som är så skönt är att jag tappat sugen på pizza, hamburgare, godis, dricka osv... det finns så mycket annan mat som är godare och det tar inte så lång tid att laga till mat även om man är trött, det gäller bara att laga något snabbt, allt är bättre än hämtmat.

Näe nu ska jag shakea lite medans de andra äter kantarellpaj :-)

PS! Ni är alla duktiga som klarar av detta! Kram!


Iiiiiiiihhhhh!!! 21/8-08

Jag ligger nu på:


Första delmålet är nått!


Trodde inte mina ögon *ler* har ju varit sjuk nu i en vecka och knappt orkat rört på mig så jag trodde ju inte jag gått ner något denna vecka. Därför lät jag bli att väga mig på XV igår för jag låg ju så nära 100 strecket så jag ville inte riskera att bli besviken. Ja inte kunde jag hålla mig från vågen ändå, ville nog inte ha det antecknat bara *ler* men men vågen visade 99,7 kg och jag är skitaglad *ler* nu är jag halvvägs och det känns så underbart, första målet är nått!

Efteråt har jag kommit på mig själv att eftersom jag inte tränat denna vecka har jag ju inte byggt nå muskler och då går man ju ner mer eftersom muskler väger mer än fett.

Ja nu ska jag lägga mig och lyssna på "resultatet" i min MP3:a och sussa sött!

Kram alla!


Tips på förändring av shakes! 18/10-08

Fick tips av en annan XV kämpe att man kan blanda i kardemumma och ingefära i chokladshaken och sen värma den.

Även blanda i kanel, kardemumma och ingefära i vaniljshaken, även den varm. Den ska visst lukta som kanelbullar :-)

Har inte testat själv än men lä väl göra det snart, får inköpa lite kryddor bara.


Känns som ett misslyckande... 15/10-08

... fast jag inte kan göra något åt det :-/

Har gått och blivit förkyld, hes och ont i halsen så nu blir det ingen gymträning imorgon *ledsen* för första gången sen jag startade för 6 veckor sedan så får jag inte träna. Nu får jag sitta instängd i huset och må dåligt för att jag e sjuk. Fy va jobbigt!

Jag som bara är 3,1 kg från tvåsiffrigt nu å, känns som det kommer att ta en evighet att komma dit nu.

Gick bara ner 1,4 kg förra veckan å hur ska det gå nu när jag inte kan träna? Hur har det gått för er andra som lever på soppa och blivit sjuka? Känns som jag kommer gå upp istället denna vecka, men jag kämpar på!


Nya mått 13/10-08

Startvikten/måtten är inom parentes. Startade 1/9-08

Vikt: 103 kg - 13/10-08 (119,8 kg - 1/9 -08) -16,8 kg

Fett/Fettvikt: 44% (48,7%) -4,7 %

Överarm: 35 cm (39,5cm) - 4,5 cm

Midja: 93 cm (113,5 cm) - 20,5 cm

Höft: 110,5 cm (125,5cm) - 15 cm

Lår 72 cm (79,5 cm) - 7,5 cm

Målvikt ca: 75-80kg

Sammanlagd: vikt - 16,8 kg

fett% - 4,7%

mått = - 47,5 cm


Vilken överviktig har inte gjort detta i sitt liv? 11/10-08

Oj jag har växt ur byxorna jag måste köpa nya!


VARFÖR! VARFÖR!


Varför gör vi inte något åt vikten istället för att köpa oss in i ett tjockare liv! Jag menar för att växa i ett par byxor igen krävs ju inte mer än max 5 kg kanske! Varför vänta till man skaffat sig 40 kg till i övervikt. Ja det är en av mina nyfunna funderingar!


Hänger inte riktigt med. 11/10-08

Har svårt att hänga med i viktminskningen, känner knappt igen mig själv när jag står framför spegeln. Tycker det känns som att vissa dagar då man ställer sig framför spegeln så har man sjunkit ihop rejält, men det syns inte varje dag, vilket iof inte är så konstigt *ler* Det bästa är att jag snart inte har någon mage kvar som hänger och dänger, tyget på tröjorna fladdrar faktiskt löst under brösten, det är en härlig känsla.

Har de senaste dagarna fått så mycket beröm. De flesta skulle aldrig klara av detta och tycker jag är så duktig som gör det. Andra tycker att jag ser så fräsch ut, var faktiskt en kassörska på ICA som sa det *ler* iof har jag gått med henne i skolan men jag känner inte henne allt för bra så det var extra roligt när hon sa det. För vilken "främmande" människa skulle hitta på en sådan sak? ;-) Men mest stolt är jag över min älskade sambos stöd, inga ord är mer värdefulla än hans.

Ja har fortfarande inga problem att äta dessa soppor och shakes, visst knorrar det väl i magen ibland men det gör det ju även när man äter mat :-) Gäller bara att hålla en balans på vattnet och det går väl sisådär.

Diskuterade med min sambo idag, om dessa människor som går på soppor och sen känner att de måste "synda" som de kallar det. Jag förstår inte riktigt varför man känner att man måste göra det? Detta är ju bara en kort period av våra liv och sen får vi ju äta mat. Varför förstöra 2 veckors jobb för att starta om från början för att återigen komma in i ketonfasen? Det känns ju så bortkastat. "Men alla kanske inte är så starkt motiverad som dig" sa sambon då. Nej såklart men ändå! Även om man inte är lika motiverad så är det ju lika bortkastat tyckte jag då. Sen kom jag på mig själv, tror det kallas att komma till självinstinkt *ler* jag har ju inte hellet tänkt så förr, då när inte jag var så pass motiverad som jag är nu. Hade inte jag lika gärna kunnat sagt till mig själv "Nej jag behöver ingen glass nu jag får en på lördag OM jag vill ha då" eller " Nej jag behöver inte köpa en massa godis nu jag får ju på lördag OM jag vill ha då" eller " Varför ska jag göra en sockerkaka nu? Det får jag ju säkert på nästa kalas OM jag vill ha det då" eller "varför ska jag köpa kakor och bullar nu, vi blir ju bjudna varje gång vi träffar sambons släkt" Ja som ni ser är listan lång och kan göras mycket längre. Oftast är ju sockerbegäret så att NU blir jag sugen på det å NU blir jag sugen på det, när man väl kommer till den dagen då man tillåter sig själv att äta sådant så är det ju inte säkert att man är sugen på det just då. Och vad säger att jag måste fylla påsen på höjden och bredden? Vad hände med bara ett par karamaller? Varför måste jag ta den allra största glassen? Jag kan ju ta en som är mindre men lika god.

Ja mycket självinsikt har jag fått på vägen, det är lätt att förvilla sig om vilken den goda maten egentligen är. Hamburgare å pizza hit å dit, men guuu va gott! Näe tacka vet jag kålpudding, köttfärslimpa, fisk och annan "vanlig" mat som är sååå mycket godare och iaf lite nyttigare. Men det är ju nu, där jag befinner mig nu, och denna stig ska jag inte gå ifrån, och gör jag det snälla hjälp mig på en gång att hitta tillbaka.

Dags för sängen!


Gonatt alla härliga XV kämpar därute. Vi är SÅÅÅÅÅÅ duktiga allihopa, vare sig vi klarar av att hålla oss ifrån frestelser eller inte, vare sig vi klarar av att nå målet eller inte, vi har iaf försökt, det finns många som inte ens gör det. Även om detta kanske inte är bästa metoden för er så kommer ni till slut att hitta en metod som fungerar, bara ni fortsätter att orka hitta den vägen!

Xtravaganza är iaf min grej!

Kram!


-15 kg på 7 veckor - Bullshit! 7/10-08

På mitt Xtrvaganza center finns det en affisch där det står -15 kg på 7 veckor, ja det stämmer då absolut inte på mig, jag har nu gått ner 15 kg på 5 veckor ;-)

Påbörjade min 6:e vecka på soppor nu och det känns fortfarande jättebra, håller mig till choklad, jordgubb och vanilj.

Hade dop i lördags med smörgåstårta och pizzabullar och kanelbullar på kanelbullens dag *ler* och det såg inte ens inbjudande ut, varför! Varför ska man äta sådant så fort det är kalas av något slag? Nu gjorde jag iof lite nyttigare bullar/pizzabullar med mindre eller inget socker samt mindre fyllning men ändå? Ja det är väl för att det är tradition. I förrgår var vi hem till Stefans mormor som fyllde år och hon har alltid fikabröd hemma, men då ser hon ut som hon gör å, hon beklagade sig för att jag inte åt tårta. "Du är tråkig du som inte kan äta nån tårta" sa hon. Varför ska man behöva vara tråkig för det?

Dinkelbullar gjord som brytbröd *ser mumisiga ut men jag har inte fått smaka dem än, men gott visord från sambon :-)*

Spelade innebandy match med sambons jobbarkompisar i söndags, efter en hel dag med flytt ska jag tillägga :-) det var hur kul som helst, saknar dessa sporter spelade ju innebandy och fotboll när jag var yngre. Ja hade det varit 6 veckor sedan så hade jag inte ens ställt upp men nu kände jag att jag orkade. Blev ju skittrött såklart men det var så skönt att få svettas lite.

Näe om man ska ta och plocka ur diskmaskinen nu så det blir något gjort här hemma.

Kämpa på alla XV´are där ute, ni är hur duktiga som helst. Och hejja Annica som ska börja på måndag, detta fixar du galant bara du vill tillräckligt mycket!

Kram på er!

Minus 13 kg! Titta jag har tuttar igen ;-)

Och någorlunda en midja också *ler*


Nya mått 6/10-08

Startvikten/måtten är inom parentes. Startade 1/9-08

Vikt: 104,4 kg - 6/10-08 (119,8 kg - 1/9 -08) -15,4 kg

Fett/Fettvikt: 45,4% (48,7%) -3,3 %

Överarm: 36 cm (39,5cm) - 3,5 cm

Midja: 94 cm (113,5 cm) - 19,5 cm

Höft: 114 cm (125,5cm) - 11,5 cm

Lår 73,5 cm (79,5 cm) - 6 cm (börjar visst få muskler i benen nu för jag har ökat 0,5 cm på låren denna vecka.)

Målvikt ca: 75-80kg


Sååå glad 2/10-08

Sprang i 20 minuter på löpbandet idag *lycklig* var ju år och dar sedan jag sprang så länge, sååå skönt var det. Har börjat träna lite hårdare nu det känns mycket bättre efter ett träningspass när man tagit i ordentligt. Problemet är att jag tror inte det räcker med dessa 3 påsar per dag för att orka med detta, har varit lite dizzy hela kvällen efter det passet. Ska nog diskutera detta med min hälsocoach, nån annan som känt såhär?

På söndag ska jag spela innebandymatch med sambons arbetslag, ska bli sååå skojj. Funderar även där på hur jag ska orka med bara dessa 3 påsar i magen. Ska maila HC och fråga nu hoppas jag får ett bra svar :-)

Har äntligen fått sambon att ställa sig på vågen efter invägningen, han har gått ner 4 kg på en månad, vad har han gjort? Ätit pizza 2 ggr, ätit godis 1g, åt hamburgare idag och drack väl ca 8 folköl senaste 3 dagarna. Ja sen har han ätit av min goda hälsosamma mat som jag börjat laga. Detta får mig att fundera på hur mycket jag skulle gå ner om jag åt vanlig mat men jag ska nog vänta några kilon till på att få reda på det :-) jag ska äta soppor medans det går sähär bra som det gör nu.

Ja det var lite tankar från mig nu ska jag sussa ska baka en massa nyttigt bröd imorgon för vi har dop på lördag.

Kram på er alla och fortsätt kämpa ni är jätteduktiga!


Nya mått 29/9-08

Startvikten/måtten är inom parentes. Startade 1/9-08

Startvikt: 106,6 kg - 29/9-08 (119,8 kg - 1/9 -08) -13 kg

Fett/Fettvikt: 45,8% (48,7%) -2.9 %

Överarm: 36.5cm (39,5cm) - 3 cm

Midja: 96 cm (113,5 cm) - 17,5 cm

Höft: 116,5 cm (125,5cm) - 9 cm

Lår 73 cm (79,5 cm) - 6.5 cm

Målvikt ca: 75-80kg


Full av energi - den tar aldrig slut! 26/9-08

Dagarna bara går och går och jag har fortfarande inga problem att äta soppor. Har snart gjort 4 veckor med soppor och mår hur bra som helst. Längtar tills det blir måndag och torsdag då jag tränar på gymmet, känner nästan varje dag att jag vill ta en promenad. Har bestämt mig för ett delmål, hade förut sagt att jag skulle trappa upp inför jul men har istället bestämt mig för att göra det när jag nått under 100 sträcket. Då har jag gått ner 20 kg på kort tid och då känner jag att det är dags att ta det lite saktare så kroppen hinner med. Sen beror det ju på vilket jag kommer till först 100 eller jul *ler* för mat i jul ska jag äta. Tänker mer på att jag gått ner 10 kg på 3 veckor och det är ju 3 månader kvar till jul, i den här takten har jag gått ner alla 45 kg innan jul och det kan inte vara bra för kroppen.

Näe nu ska jag sussa, ska ner på stan imorrn med barnen och svärmor då vill jag vara pigg :-)

Kram på er och kämpa på i samma takt, ni är skitaduktiga allihopa!


Här kommer mina nya mått! 22/9-08

Startvikten/måtten är inom parentes. Startade 1/9-08

Startvikt: 109,8 kg - 22/9-08 (119,8 kg - 1/9 -08) -10 kg

Fett/Fettvikt: 46 % (48,7%) -2.3 %

Överarm: 37.5cm (39,5cm) - 2 cm

Midja: 98 cm (113,5 cm) - 15,5 cm

Höft: 118 cm (125,5cm) - 7.5 cm

Lår 76 cm (79,5 cm) - 3.5 cm

Målvikt ca: 75-80kg


20:e dagen, snart 3 veckor med soppor! 21/9-08

.... ska bli roligt att se om fettprocenten gått ner något nu, gick ju upp första gången, kan bli så innan kroppen vänjer sig sa de, sen gick jag ner lite andra gången å. Kommer med nya mått i morgon då måndagar är min väg och mätdag :-)

Var och fiskade igår och nöjde mig faktiskt med doften av nygrillad choritzo med nyttigt hembakt korvbröd :-) åt min soppa med glädje.

På måndag börjar första mötet på XV, känner igen 2 av namnen på dem jag ska gå med och de har typ högst 5-10 kg att gå ner, så kommer man där med sina 45kg eller nu är det ju bara ca 38kg kvar.

Näe nu ska jag fixa och dona lite här hemma så det blir fint till sambons kalas på tisdag :-)

Kram å lycka till alla kämpar där ute!


16:e dagen! 17/9-08

... har blivit dålig på att dricka vatten igen :-/ men jag dricker iaf mer än förr *ler* måste bättra mig nu måste över 2 liter om dan iaf.

Har slutat vägt mig sporadiskt, nu är det varje måndag på XV som gäller och inget annat. Det går att hålla ut och det går säkert bättre om man inte fixerar sig vid den. Har gått ner 2 hål på skärpet :-)

Igår tog jag en promenad till XV och köpte nya soppor, gissa om jag hade träningsvärk efter det. Rask takt i 2 h och stegräknaren visade på strax under 9 km. Imorrn är det träning på gymmet igen, längtar, har abstinns efter träningen nu ja :-) kanske man ska uttöka träningen med en dag till? Fast det ska ju hålla i längden också.

Tänk va pigg jag blivit av denna diet. I måndags tyckte jag inte att jag gjort mycket då jag knappt var trött på kvällen. Sen tänkte jag efter vad jag gjort:

* Lagat mat 2 ggr, tvättat och hängt 2 maskiner, tränat på gymmet i 2 timmar och badat båda barnen. Hur hinner jag med allt *ler* sambon jobbade ju från 12-22.15 så jag har ju varit själv med barnen också. För 3 veckor sedan var jag helt slut efter en sådan här dag.

Näe nu börjar magen kurra dags för mellis-soppan

Kämpa på alla XV´are och andra där ute som kämpar med vikten på annat vis.

Kram Maria!


Före bild och målbild! 15/9-08

Före bild!

119,8 kg 1/9-08

Målbild!

Jag nära målet på 80kg för 6 år sedan. Träffade sambon och gick upp 40 kg nu ska de bort och jag ska bli lika vacker igen *skratt*

ca. 75-80kg.


Här kommer mina nya mått! 15/9-08

Startvikt: 112,8 kg - 15/9-08 (119,8 kg - 1/9 -08) -7 kg

Fett/Fettvikt: 49 % (48,7%) Den brukar spöka i början sa de!+ 0,3 %

Överarm: 38cm (39,5cm) - 1,5 cm

Midja: 98 cm (113,5 cm) Måste ha mätt fel första gången! - 15,5 cm

Höft: 118,5 cm (125,5cm) - 7 cm

Lår 77,5 cm (79,5 cm) - 2 cm

Målvikt ca: 75-80kg


Så var jag inne på dag 14. 15/9-08

... allt går kanonfint, inget sug alls på godsaker och gomat eller äckelmat som jag kallar det nu :-) För allvarligt maten ser ju inge go ut. Äckliga flottiga pizzor som det rinner om, torra hamburgare med äckligt sliskig dressing. Och har ni sett hur en läsk ser ut när den stått öppnad ett par dagar? alldeles genomskinlig. Nästa gång ni är sugen på läsk, öppna den och låt stå i värmen några dagar, jag lovar att ni inte vill dricka den sen ;-)

Däremot längtar jag tills jag får sätta tänderna i en nyttig fullkornssmörgås med massa sallad, gurka å tomat. Eller en god nyttig kyckling. Har tjuvkikat lite på recepten bak i XV boken och det låter gotteligott, detta ska ju inte vara några problem :-)

Sambon hade sin pizzasöndag igår, medans han sliskade i sig den så tog jag en promenad, såå skönt! Om man måste välja vilken känsla man vill ha, mätt på pizza så man knappt kan röra på sig eller pigg som en mört ja då väljer jag att vara pigg!

Var och vägde mig idag ska lägga in nya måtten i en annan artikel. Härligt är det när byxorna fladdrar och när jag får på mig tröjor jag inte haft på ett tag.

Ja ikväll blir det mer sport för mig, men då bänkad framför TV´n.... H O C K E Y... HV-Frölunda.... hejja Frölunda!!! Näe nu ska jag hänga lite tvätt!

Kämpa på nu alla XV´are! Ni är såååå DUKTIGA!!!!


Min motivation kommer att bli mitt fall :-/ 10/9-08

Ja så är jag inne på 9:e dagen med påsar och det går hur bra som helst, dock börjar jag känna brist på puschning från nära å kära... just för att jag är så motierad och pratar så starkt om det så bryr sig inte folk eller tror folk att jag int behöver berömmas och puschas på och det känns jättejobbigt.

Hur gör man? Ska man sluta vara så motiverad så folk puschar på en eller ska man försöka av bara egen styrka och se hur långt man kommer? Känns som jag sitter i ett ekorrhjul och bara snurrar runt.


4:e dagen till ända - Känner mig starkare än någonsin! 5/9-08

Idag har jag haft den stora prövningen, var ju på personalfest med glass, italiens buffé, massa goa drinkar och godis. Tog med den goaste soppan (svamp) och åt den medans de åt det andra sen när de åt glassen så åt jag min jordgubbssorbé som var jättegoooo :-) alla berömde mig och sa att detta skulle inte de klara av, starkt av dig osv. Kände mig så stolt när jag gick därifrån för jag var inte ens sugen på något om de åt eller drack, jag var fullständigt nöjd med mitt eget.

Har lite funderingar på hur länge jag ska hålla på med helfart, till jul vill man ju äta lite gott iaf även om det inte brukar bli överdrivet i vanliga fall heller. jag tycker om köttbullarna, sillen, strömmingen och korvarna, ja skinkan å... sen kan jag skippa resten. Som det känns nu kommer jag aldrig mer i mitt liv dricka läsk eller äta godis av något slag. Vatten har faktiskt blivit riktigt gott!

Har inte hunnit träna idag men tog iaf en promenad till och från jobbet där festen var så 30 minuters prommis fick jag iaf. Ja är det nu man ska känna att ketonfasen sätter igång då... är ju oförskämt pigg måste jag säga men annars vet jag inte hur det ska kännas *ler* sambon jobbar i helgen och jag är hemma med barnen. Tar nog en promenad och tittar när brorsans tjejs barn spelar match, eller så tar jag bilen, det är väldigt långt att gå med en treåring tyvärr.

Näe nu ska jag försöka få lite sömn, bäsen vaknade 3 ggr i natt och det är jag absolut inte van med, han vaknar antingen en gång eller ingen annars. Får se hur det blir inatt, alltid lika spännande!

Lycka till alla XV´are där ute, jag håller alla tummar och tår för er!


Morr! 5/9-08

Skrev hur långt inlägg som helst igår men när jag skulle blogga den så hade jag hunit loggats ur så då försvann allt. Försöker mig på en sammanfattning idag då.

Har nu gått ner 4 kg dessa 4 dagar (kunde inte hålla mig från vågen *ler*) Jag lyckades ju gå upp 13 kg på 3 månader i somras så HC trodde att det skulle gå fort att gå ner dem.

Idag sparar jag mig lite inför kvällens personalfest. De andra ska äta Italiensk buffé och jag ska äta soppa :-) Har hoppat över 9 målet idag och sparat till kvällen. Ville ha en hel soppa då så att inte mitt tar slut så snabbt. Sen ska jag testa att göra en sån där jordgubbstjossan som man ställde in i frysen med ett bär på.. men får man verkligen äta bäret? Det får bli min efterrätt *ler*

Ja ska cykla eller gå till festen ikväll kommer ju inte iväg när jag har båda barnen hemma. Tar väl en omväg iaf så jag får röra på mig. Har dock blivit tvärförkyld så nån hårdträning är ju inte att tala om tyvärr.

Näe dags att fixa lite lunch åt storkillen.

Kämpa på allaXV´are och andra viktkämpar. Ni är sååå duktiga!


Mina mått samt målbild! 3/9-08

Startvikt: 119,8 kg

Fett/Fettvikt: 48,7% (shit nästan halva jag är fett *hua*)

Vätska 37,9% (var det sämsta hälsocoachen sett nån gång!)

Överarm: 39,5

Midja: 113,5

Höft: 125,5

Lår 79,5

Målvikt ca: 75-80kg (Här vägde jag ca 80kg för 6 år sedan, då tyckte jag att jag var tjock!!!)


Jag nära målet på 80kg för 6 år sedan. Träffade sambon och gick upp 40 kg nu ska de bort och jag ska bli lika vacker igen *skratt*

Så var första XV dagen till ända! 2/9-08

Det har gått jättebra att leva på soppa, visst var man lite sugen när man kände lukter från all go mat på affären *ler* men det var ju absolut inga problem att gå förbi. Har testat vanilj, blåbär och svampsoppa idag, svampsoppan var favoriten. Blåbär och hallon var så sliskig men vanilj gick bättre än blåbär iaf. Va skönt det är att alltid veta vad man ska äta, tvekar man nån gång så är det ju bara att blunda och ta något *ler*

Har motionerat idag å.. först en omväg till affären. Brukar ta ca 30 min att gå till affären men idag tog det 1 1/2 timme *ler stolt* ja sen gick jag och hämtade sonen på dagis å... det var iaf 3 km fram å tillbaka. Känner att det värker lite i benen men det är det värt. Har lyckats hällt i mig nästan 5 liter vatten idag å.. jag som inte ens dricker ett glas om dan i snitt. Jag hade det sämsta vattenvärdet som hon någonsin sett.. 37% eller nåt sånt!

Ser fram emot morgondagens soppor och längtar tills jag får känna denna ketonfas när man känner att det händer något med kroppen. Längtar tills jag får kliva på vågen igen, ja längtar efter massor jag *ler*

Nu ska jag plocka ur torktumlaren och sen lyssna på dagens dos av mental träning.

Lycka till alla XV´isar, jag håller på er!!! Kämpa!!

;-)

Kram!


Invägning idag! 1/9-08

Ska på invägning och samtal idag 14.30 så sen ska jag skriva in mina mått här och sätta ut en före bild. Tänk att man kan längta så efter att bärja äta soppa *skratt*

Ni som går detta och har barn, hur har ni sagt om att ni äter soppa osv? Om era barn har reagerat på det vill säga. Har en treåring hemma som säkerligen kommer att fråga.


Snart är det dags! 30/8-08

På måndag börjar allvaret :-) Har börjat dra ner på portionerna redan nu så det inte blir en chock för kroppen sen att bara äta soppa. Har inte ätit godis eller druckit dricka sedan i söndags så sockerbegäret har lagt sig också. Igår var jag ut på långpromenad med lillen i vagnen och mötte två personer som var ute och gick, tjejen hade köpt en mjölkchoklad och jag kunde titta på den utan att bli det minsta sugen på att köpa en.

Tror jag fick nog av godis förra lördagen. Vi var ut och fiskade med svärföräldrarna och innan avfärd köpte jag som vanligt en stoor godispåse som skulle räcka hela dagen. När jag slängt i mig godis hela resan, ca 2 h, så måde jag sååå illa. Sen blev det inge mer godis den dagen.

Idag ska jag ut och promenera igen, ska hem till brorsan och hämta ett kort på mig som de knäppte för ca 6-7 år sedan då jag vägde 75kg alltså 45 kg mindre än jag väger nu.Det kommer att vara min peppning genom denna resa. Bredvid det kortet ska jag sätta ett kort på mig hur jag ser ut nu innan jag börjar med XV. Dessa kort ska få sitta där på kylskåpet tills jag dör *skratt* ska aldrig mer gå upp så mycket i vikt igen och det kommer att vara min påminnelse.

Åh jag längtar tills jag kan ta en springtur ut i skogen, älskar att springa men kan inte göra det nu :-( övervikten är för tung för mina knän. Sen vill jag spela innebandy igen å.. är såå skojj!

Ja det finns så mycket jag vill göra som jag ska kämpa för att kunna göra igen... en annan sak är att bara kunna åka karusell med mina barn... nu får man ju inte plats i alla karuseller. Mitt handikapp blir även ett handikapp för mina barn.Näe här ska kämpas, både för deras skull men även för min egen skull!

Hejja hejja!

*ler*


Så peppad! 28/8-08

Såhär ska det väl egentligen alltid vara, bara av tanken att jag ska börja med XV och börja leva hälsosammare så har hjärnan ställt in sig på att vara just det. Nu tycker jag det är jätteroligt att laga mat igen och vanlig husmanskost också. Det är ju inge jobbigt alls, minst lika jobbigt att sätta sig i bilen och åka och köpa hämtmat. Vad jag inte kan förstå är att ingen öppnar en smalmatsrestauran i stan, jag tror det skulle fungera alldeles perfekt :-)

Började träna på mitt Wii fit igen igår, har ju hållt uppe under sambons semester och samlat på mig 13 kg på 3 månader kom jag fram till igår. Jag hade dock gått ner ett kilo de senaste 9 dagarna, förmodligen för att jag blivit av med mitt sockersug som jag haft hela sommaren.

Ja ser fram emot måndagen nu med stormförtjusning *längtar*


Så var det gjort! 27/8-08

Papperen är påskrivna och jag och sambon är mer taggade än någonsin. Jättehärlig hälsocoach har vi, så lätt att prata med. Hon trodde det skulle bli en jättebra grupp som vi skulle gå i, med riktiga eldsjälar som var roliga och skulle liva upp gruppen ordentligt.

Och vilket gym, helt nya fräscha grejjor och normalt folk, inte de här störiga machotyperna som är på badhusets gym, där ska man vara i topptrim när man kommer dit annars blir man utstirrad.

Sen får vi gå gratis på alla grupper som finns där, eller ja det ingår i priset *ler* kvällsgrupperna räcker det att komma 20 minuter innan så får man gå före alla andra. På dagarna är det 10 minuter som gäller. Såg oerhört roligt ut med boxersize, eller vad det heter.

Ska på invägning på måndag, spännande. Hon sa att hon hade folk som gått ner 40 kg på bara 10-15 veckor. Ska bara fila på ett mål som jag ska ha... får gräva i garderoben och kolla om jag har sparat några kläder från min smalhetstid, då ska jag i dem :-)

Näe ska fixa lite mat åt lillgrabben och mig.

*längtar till på måndag*


Idag gäller det! 27/8-08

Om 1h 45 minuter ska vi prata med hälsocoachen på Xtravaganza. Jag ser så fram emot att sätta igång nu. Var förbi på jobbet igår, är ju mammaledig nu, och då planerar de en fest för mig som fyllt 30 i år så nästa fredag ska jag på fest med jobbet. Hade tänkt sätta igång med XV redan den 1/9 men blev nu osäker på om jag skulle vänta tills efter festen, då slog det mig, ja det är ju såhär det går till! Man skjuter upp och skjuter upp och till slut blir det inte av så nu har jag bestämt mig för att det blir soppa och vatten för mig på festen *ler* Känner mig lite stolt över mitt beslut och att JAG kunde ta det beslutet att inte skjuta upp en så pass viktig sak. Så nu sätter jag snart igång *längtar*


Nu börjar kampen mot kilona 24/8-08

På onsdag ska jag på min första träff på extravaganza! Känns konstigt egentligen att jag ser fram emot att leva på soppa ett bra tag framöver. Det känns som att jag håller på fyller ut mig till bredden just nu och det måste sluta på en gång!

Efter min senaste graviditet vägde jag 105 kg (startade på 114kg) och då sa jag att NU, nu ska jag ta tag i detta när jag fått sådan hjälp av graviditeten. Jag började att sätta igång med träning, köpte ett Wii fit som jag älskar! Men sen blev sambon ledig och då blev det aldrig av att träna.

Varför jag även "mölade" i mig gott, hämtmat, godis, dricka, kakor och allt som man inte ska äta i överflöd, ja det är en gåta. Efter 8 veckor vågade jag ställa mig på vågen igen och inte ens i min vildaste fantasi hade jag kunnat föreställt mig att jag lyckats gå upp 11kg!!!! på bara 2 månader. Ja då var jag tillbaka där allt startade innan graviditeten på 114kg. Kände då att innan jag även går upp de 10 kg som jag genom hård träning gått ner innan graviditeten så måste jag göra något åt saken.

Såg i annonsbladet en artikel om Xtravaganza, sökte om det på nätet och frågade på en chatsida om detta och fick positivt från alla som varit med. Bestämde mig för att ringa och kolla upp priset och fick då boka in mig på ett kostnadsfritt möte, hade vid den tidpunkten inte riktigt bestämt mig för om jag skulle gå med eller inte, är man föräldraledig så har man ju inte överdrivet mycket pengar öve varje månad och denna kurs går på ca 1000:- i månaden. Men efter att ha googlat mig runt på nätet så betämde jag mig för ett lättare liv!

Kommer på denna blogg att främst ventilera mina tankar om viktminskningen och mina resultat, detta för att jag sedan kan gå tillbaka och läsa mina egna tankar om det. Ska snarast lägga in en startbild också och kommer att ca en gång i månaden lägga upp en ny bild så att ni kan följa min utveckling och främst för att jag själv på ett konkret sätt kan se hur jag förändrats kropssligen!

Ser fram emot onsdagen!


Kram Maria!


RSS 2.0