12:e dagen till ända

Har tappat tuggsuget igen som jag haft ett par dagar. Nu skulle jag kunna "soppa" i flera veckor till känns det som men dessa soppor får man ju bara göra 3 veckor i stöten. Har 4 soppor kvar tänkte trappa upp lite fr.o.m. imorgon. Lär nog köpa ett paket till iaf så jag får trappa upp i några dagar innan jag går helt in på mat.

Nu gäller det bara att min hals håller så jag kan träna igen. Har inte kunnat träna på 2 månader :-/

Ska testa löparskorna i veckan här :-)

Det var en kort uppdatering från mig, det får räcka för denna gång. Nu ska jag sussa!

Kämpa på därute!

9:e dagen avklarad

Vet inte hur många gånger jag idag funderat på att börja äta, men jag ska hålla ut i helgen iaf får se hur länge jag ska hålla på. Funderar på att hålla på i 3 veckor som är max med dessa soppor men hur roligt är det att soppa sig igenom båda barnens kalas.

Det har ju startat riktigt bra måste jag säga, - 4 kg, det trodde jag aldrig. Har inte tränat något bara gått fram och tillbaka till jobbet. Ska bege mig ut och springa snart, ska springa 5 km den 17/5 så jag måste börja få upp flåset nu.

Ja vi får se hur det går, jag vet att jag klarar av 3 veckor med soppa men vill jag det? Det är frågan. Sambon ska ju också soppa och vi har inte råd samtidigt så han måste ju också få en chans.

Vet iaf att hur länge jag än soppar nu så ska jag ner till 80 kg innan nyår för soppandet har jag eg. inget problem med, de är ganska goda.

Näe nu måste jag sussa, kämp på därute nu!!!


Nya mått 16/4-10

Startvikten/måtten är inom parentes. Startade 8/4-10


Vikt: 91,3 kg - 8/4-10 (96 kg - 8/4 -10) - 4,7 kg

Överarm: 33 cm (33,5 cm) - 0,5 cm

Midja: 86 cm (88 cm) - 2 cm

Höft: 103 cm (104,5 cm) - 1,5 cm

Lår 67 cm ( 70 cm) - 3 cm


Målvikt: 80kg


Sammanlagd: vikt - 4,7 kg ( 11,3 kg kvar till målbilden)


mått = 7 cm


5:e dagen en helvetes dag!

Ja idag var dagen då jag skulle hoppa över till allevo´s soppor och det sket sig rejält måste jag säga. Har varit så hungrig hela dan och sopporna smakar *urk* näe får bli modifast istället, de smakar iaf OK är lite dyrare bara.

Började med 2 soppor på fm och det gav sig inte, kände att jag behövde något mer så till lunch tog jag en modifast istället och vilken skillnad det blev på en gång. Har dock kännt mig lite smått hungrig och illamående idag men det beror säkert på bristen på mättnadskänsla.

Köpte nya modifast soppor idag så imorrn blir det dem!

Näe nu måste jag sussa ska snart upp igen!

Natti alla kämpar därute, jag håller tummar och tår för er!!!

3:e dagen avklarad

... Idag gjorde något jag absolut inte ska göra, åt min frukost LCD kl 9 sen gjorde vi oss iordning och åkte ner på stan för lite karusellåkning mm. Träffade på min far och hans tjej och umgicks med dem och gick och fikade tillsammans (jag fikade inte). Sa adjö, tog bussen hem och gav barnen mat samt tog min andra LCD..... KL 16!!! Hungrig till tusen var jag och mådde illa. Måste ju ändå få i mig 2 påsar till innan natten och svepte 2 st inom 1 timme. Ja, känns som om halva jag kom ut därbak!

Imorgon får jag dela upp dem lite bättre ;-)

Annars har dagen gått bra. Jag har sån himla energi i kroppen, det hade jag första gången jag "soppade" också. Var/är som att allt sockerintag hämmat mitt välmående och min ork och att det nu släpps loss en massa energi som jag inte orkat använda förut.

Jag längtar till jag får ut och springa nästa gång, älskar att springa men har haft problem med halsen i flera månader nu så jag har inte kunnat träna alls. När jag tränar vill jag kunna träna fullt ut och det hämmar mig ibland, annars hade jag nöjt mig med att gå och simma en stund eller nån annan lugn träning. Helst av allt vill jag träna 2 timmar på gymmet INNAN jag simmar :-). Hoppas dock att det blir ordning på halsen nu efter penicillinkuren, känner dock fortfarande av halsen men absolut inte lika mycket som förr.

Näe dags att sova och invänta dag 4!

Kämpa på därute!

Andra dagen till ända - velar fram och tillbaka!

Ska jag äta en vecka, ska jag äta flera, ska jag äta när pojkarna fyller år, hur ska jag göra? Frågorna var många i mitt huvud tills jag var på affären idag och såg att de hade VLCD som heter "Allevo" fler påsar till färre pris. Blev nyfiken och kollade lite på internet och såg snabbt att denna metod var mer rekommenderad än modifast (som bara är LCD). Till  min lycka såg jag där att det liknade mer XV´s upplägg med viktcoach och dagbok mm som var helt gratis. Förstår inte att XV kan ta sådana ockerpriser, iof finns de själsligen nära dig i ett viktcentra och de har ju vågen som ett plus men är det verkligen värt 799:- i månaden?

Nåja nu ska vi inte prata om detta. Har iaf ätit modifast i 2 dagar nu, har ett paket kvar med 8 påsar så det räcker i 2 dagar till sen kör jag på med allevo i rekommenderade 2 veckor och följer deras rekommendation som är endast VLCD i 2 veckor sedan mat+VLCD i 2 veckor osv. tills man nått sitt mål. Mitt mål kommer även denna gång att vara 80 kg men denna gång ska jag även upppnå målet och inte stanna på 85 kg som jag gjorde sist. Visst var jag nöjd då men eftersom man måste räkna med att gå upp ett par kilon så är det bättre att ta bort för mycket än för litet.

Något jag kommer göra annorlunda denna gång är att jag nu kommer sluta med godis överhuvudtaget. Det har varit min största last under denna nya viktuppgång. "Jag ska ju bara äta på lördagar - men vad gör det om jag även äter fredag och kanske söndag om det finns kvar i påsen?" Ja tills det slog mig att fre-sön är 3 dagar och hur många dagar är det på en vecka? Jo 7 dagar, det innebar att jag nästan åt godis halva veckorna till slut. Kakorna som jag "Bara" skulle äta på kalas de blev också oftare fast inte lika ofta så det beslutet kommer jag stå fast vid, "bara vid kalas". Godis har jag iaf klarat mig utan i 3 år förut så det ska jag klara igen, chips och popcorn går bra men inget annat (chips tröttnar jag snabbt på ändå)

Läsk dricker jag bara vid speciella tillfällen och aldrig Fanta eller Coca-cola för det verkar jag vara beroende av varje gång jag dricker det. Har inte druckit cola på 4 1/2 år nu och Fantan slutade jag med för 1 1/2 år sedan. (märkligt att drickorna jag kännt mig beroende av kommer från samma tillverkare?)

Det som känns extra bra denna gång är vattendrickandet. Jag dricker ju vatten till alla måltider nu och har gjort det sedan jag började äta mat för 1 år och 4 månader sedan. Så drickandet är inga problem, blir såååå kissenödig bara *skratt*

Näe nu ska jag sussa och se vad morgondagen har att vänta!

Kämpa på alla där ute, kan jag kan ni!!!


Mina nya mått 8/4-10

Startvikten/måtten är inom parentes. Startade 8/4-10


Vikt: 96 kg - 8/4-10 (96 kg - 8/4 -10) - 0 kg

Överarm: 33,5 cm (cm) - 0 cm

Midja: 93 cm ( cm) - 0 cm

Höft: 104,5 cm (cm) - 0 cm

Lår 70 cm ( cm) - 0 cm


Målvikt: 80-85kg


Sammanlagd: vikt -  kg ( kg kvar till målbilden)


mått = cm


Dags att göra sig av med de överflödiga kilona igen!

Gick ju upp 5 kg förra sommaren då jag "inte hade tid att träna" sen gick jag  upp 5 kg till under vinter och nu börjar det stegra sig ännu mer så då har jag sagt "STOP" gränsen är nådd sedan länge. Har testat att gå ner genom mat och träning men jag klarar det inte helt enkelt så nu har jag gjort något som jag svor att jag aldrig skulle göra igen, jag har börjat med soppor. Ska jag hålla på som jag gjort hittills med "halvdana" försök att gå ner i vikt igen så kommer jag bara att öka. Dags att ta i med hårdhandskarna och lära av mina misstag och förhoppningsvis aldrig göra om det igen. Men men alla är ju mänskliga, så även jag.

Så nu mina kära läsare är jag inne på dag 1 med modifast soppor. Hade gärna tagit XV´s soppor igen då de är godare och "bättre" men jag är ju inte medlem längre så det alternativet finns ej. Tänker aldrig betala 700:- extra per månad för medlemsskapet igen. De borde ju iaf erbjuda "gamla" medlemmar att fortsätta köpa sopporna fastän man sagt upp medlemsskapet. Det går iaf bra, kissnödig som tusan bara. Måste inhandla SB12 i helgen då jag får gå ut igen (har halsfluss å äter penicillin) känns redan som jag luktar fördjävligt i munnen :-/

Ja tänker iaf inte bestämma hur länge jag ska "soppa" men målet är ju att gå ner till 80-85 kilo igen. Beräknat på tidigare erfarenheter handlar det om 4-5 veckor men vi får se. Har jag klarat 15 veckor så lär jag väl iof klara 4-5.

Ska försöka uppdatera er om mina nya försök om någon nu är intresserad, har ju varit väldigt slö på bloggandet eftersom det kändes som intresset svalnade då jag nått mitt mål.

Kämpa på alla där ute!

RSS 2.0